Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У членів “Євросолідарності” провели обшуки в справі Порошенка

Пістолетне право 2135 переглядів

Опубліковано - 30.12.2021 14:10 | Всі новини | Версія для друку

У членів “Євросолідарності” провели обшуки в справі Порошенка
У членів “Євросолідарності” провели обшуки в справі Порошенка
У представників партії “Європейська солідарність” провели обшуки в рамках так званої “вугільної справи”.

Правоохоронці вранці середи, 29 грудня, провели обшуки у низки членів партії "Європейська солідарність". Про це повідомив керівник центрального штабу партії Олександр Турчинов на брифінгу.

"Сьогодні о сьомій годині ранку відбулися обшуки у представників нашої партії. Зокрема обшукували оселю помічника (п’ятого - Ред.) президента, надзвичайно і повноважного посла Юрія Оніщенка. Також обшукували ексдепутата Сергія Березенка, й інших наших колег", - розповів він. За словами Турчинова, правоохоронці "шукали документи, пов’язані з вугіллям 2014 року, але нічого не знайшли". На його думку, метою обшуків було не збирання доказової бази, а "терор, залякування та демонстративне приниження".

Водночас співголова фракції "Євросолідарність" у Верховній Раді України Ірина Геращенко заявила, що обшуки, всупереч законодавству, проводилися за відсутності адвокатів. "Ми розцінюємо ці замовні дії влади як свідому провокацію проти нашої політичної команди, системний тиск, залякування, психологічні тортури. Спробу дестабілізувати опозицію і її лідера, Петра Порошенка", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

У Державному бюро розслідувань (ДБР) підтвердили факт обшуків у справі щодо постачання вугілля з непідконтрольної уряду території Донбасу та сприяння самопроголошеним "ЛНР" і "ДНР", які в Україні визнані терористичними організаціями. "29 грудня слідчими ДБР на підставі відповідних ухвал слідчого судді проведено ряд обшуків за місцями можливого зберігання речей чи документів, що мають значення для кримінального провадження", - йдеться в повідомленні. Водночас у ДБР не уточнили, де саме відбулися обшуки.

У чому звинувачують Порошенка

20 грудня п’ятому президенту України Петру Порошенку оголосили підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій за попередньою змовою групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Росії. За даними слідства, він за державні кошти придбав вугілля з окупованих територій в 2014-2015 роках, чим "поставив енергетичну сферу України у залежність від РФ та терористичних організацій". У разі доведення провини Порошенку загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі з можливою конфіскацією майна.

Нагадаємо, що 23 грудня Порошенко не з’явився на допит у ДБР. Згодом, за даними ЗМІ, за клопотанням Офісу генерального прокурора суд дозволив затримати Порошенка. Нині політик перебуває за межами України.

У цій же справі про постачання вугілля з окупованого Донбасу в держзраді підозрюють Віктора Медведчука - одного з лідерів "Опозиційної платформи - За життя", а також відомого у вугільній промисловості бізнесмена Сергія Кузяру. Крім цього, в організації незаконних поставок вугілля з окупованих територій підозрюють ексміністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.