Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Блінкен: Путін може «у дуже короткий термін» вжити подальших агресивних дій проти України

Війна з Росією (АТО) 1096 переглядів

Опубліковано - 19.01.2022 14:02 | Всі новини | Версія для друку

Блінкен: Путін може «у дуже короткий термін» вжити подальших агресивних дій проти України
Блінкен: Путін може «у дуже короткий термін» вжити подальших агресивних дій проти України
США сподіваються, що Росія дотримуватиметься дипломатичного підходу для вирішення кризи на кордоні з Україною, заявив 19 січня на зустрічі з американськими дипломатами у Києві держсекретар США Ентоні Блінкен.

Він наголосив, що має намір обговорити мирне врегулювання ситуації з головою російського МЗС Сергієм Лавровим на зустрічі 21 січня.

За словами Блінкена, нарощування російських військ на кордоні з Україною означає, що Москва може у найкоротший термін віддати наказ про вторгнення. Держсекретар висловив сподівання, що президент Росії Володимир Путін обере «мирний шлях».

«Ми знаємо, що є плани ще більше збільшити ці сили за дуже короткий термін, і це дає президенту Путіну можливість, також у дуже короткий термін, вжити подальших агресивних дій проти України», – попередив він.

«Я дуже, дуже сподіваюся, що ми зможемо залишити це на дипломатичному і мирному шляху, але в кінцевому підсумку це буде рішення президента Путіна», – сказав Блінкен після зустрічі з співробітниками в посольстві США в Києві.

Держсекретар також наголосив, що президент США попросив його приїхати до Києва для підтвердження зобов’язань Вашингтона перед Україною. На сьогоднішній день у Блінкена заплановані переговори з президентом України Володимиром Зеленським і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

За даними Державного департаменту, з Києва Блінкен 20 січня вирушить до Берліна, щоб обговорити можливу відповідь на дії Росії.

Після цих двох поїздок держсекретар 21 січня проведе зустріч із головою МЗС Росії Сергієм Лавровим у Женеві.

З осені минулого року у ЗМІ почали з’являтися повідомлення з посиланням на дані розвідки про концентрацію російських військ на кордоні з Україною. США й інші країни Заходу припустили, що Москва готує військове вторгнення. Кремль ці заяви відкинув і зажадав від США і НАТО гарантій безпеки, зокрема, не розширювати Альянс на схід.

Минулого тижня відбулися три раунди переговорів, присвячені діям Росії і європейській безпеці: двосторонні американсько-російські, зустріч у рамках Ради НАТО-Росія і переговори в ОБСЄ. Про прогрес за їхніми підсумками не повідомляли. Москва і Вашингтон підкреслили свої «фундаментальні» розбіжності щодо європейської безпеки під час напружених переговорів.

Група сенаторів Сполучених Штатів відвідала Київ 17 січня, щоб висловити двопартійну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України з огляду на загрозу подальшої агресії Росії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.