Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лавров заперечує плани Росії напасти на Україну

Імперія «Совок» 2730 переглядів

Опубліковано - 28.01.2022 15:25 | Всі новини | Версія для друку

Лавров заперечує плани Росії напасти на Україну
Лавров заперечує плани Росії напасти на Україну
Москва готує різні реакції на відповіді США та НАТО щодо питань безпеки. Остаточне рішення прийме президент Росії Володимир Путін, повідомив голова МЗС Сергій Лавров.

Росія не зацікавлена у військовій ескалації конфлікту з Україною, заявив російський міністр закордонних справ Сергій Лавров. "Якщо це залежить від Російської Федерації, війни не буде. Ми воєн не хочемо, але і грубо наступати на наші інтереси, ігнорувати наші інтереси ми не дозволимо", - сказав Лавров у інтерв’ю російським радіостанціям у п’ятницю, 28 січня.

Одночасно він повідомив, що перемовини із НАТО та США щодо російських вимог щодо питань безпеки продовжуються. Кажучи про отримані Москвою два дні тому відповіді, голова МЗС РФ заявив: "Там є раціональні зерна щодо другорядних питань".

У Москві готують варіанти реакції на відповіді НАТО і США

За словами російського міністра, зараз РФ готує низку варіантів реакції на відповіді Вашингтона та НАТО, а відповідне рішення після розгляду різних відомств прийме президент Росії Володимир Путін. Лист Москві від НАТО він назвав "ідеологізованим", а відповідь США у порівнянні з ним "ледь не зразком дипломатичної пристойності".

Тим часом запровадження Сполученими Штатами нових санкцій щодо Москви, які містять відключення від контрольованих Заходом фінансових систем, буде "еквівалентно розриву відносин", попередив Лавров.

Крім того він повідомив, що проведе того ж дня телефону розмову з міністеркою іноземних справ Німеччини Анналеною Бербок (Annalena Baerbock), а в найближчі два тижні відбудеться зустріч із представниками США з питань роботи дипмісій. "Ми пропонуємо обнулити все, що було", - зазначив Сергій Лавров, посилаючись на закриття низки російських диппредставництв у США під час президентства Барака Обами.

Напруга довкола України

З початку літа 2021 року РФ перекинула до анексованого Криму та до кордону з Україною близько 100 тисяч військовослужбовців. Лідери західних країн побоюються, що Москва готується до війни, але Кремль заперечує агресивні плани.

Січнева серія переговорів Росії зі США, НАТО та Організацією з безпеки та співробітництва в Європі не принесла результатів. Захід закликає Москву відвести війська від українського кордону та погрожує безпрецедентними санкціями. Росія ж звинувачує країни Заходу в озброєнні України та проведенні маневрів поблизу кордонів РФ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.