Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чекмишев побачив корупцію у медіа. А суми - із донецьким розмахом

Медіа 11352 перегляди

Опубліковано - 25.09.2007 14:57 | Всі новини | Версія для друку

Чекмишев побачив корупцію у медіа. А суми - із донецьким розмахом
Чекмишев побачив корупцію у медіа. А суми - із донецьким розмахом
Моніторинг українських ЗМІ засвідчив наявність корупції в мас-медіа. Більшість сюжетів у випусках новин є замовними.

Про це свідчать результати всеукраїнського моніторингу, проведеного асоціацією Громадський простір і комітетом Рівність можливостей.

Автори моніторингу діяльності роботи українських ЗМІ, якими виступили асоціація Громадський простір і комітет Рівність можливостей, вказують, що сюжети про учасників виборів у програмах новин є так званою політичною "джинсою". Це, за їхніми словам, свідчить про корупцію в мас-медіа.

Дослідження проводилися у період з 1 серпня по 24 вересня цього року.

Результати моніторингу оприлюднив голова комітету Рівність можливостей Олександр Чекмишев на прес-конференції сьогодні в Києві.

"Українські медіа переживають ще одну істотну загрозу: як міжнародні, так і українські експерти зазначають, як одну з вагомих та істотних проблем - надзвичайну корупцію. Політична "джинса" у таких обсягах має характер тієї ж корупції в ЗМІ", - наголосив Олександр Чекмишев.

"Фактично в українських медіа існує загроза втрати професії, як у часи "темників", - додав він.

Олександр Чекмишев повідомив, посилаючись на інформацію "із надійних джерел", що сюжети в програмах новин загальнонаціонального телебачення коштують "від $100 тис. до $500 тис.". При цьому "джинса" дорожча, ніж офіційна реклама удвічі, зауважив він.

Голова комітету Рівність можливостей також повідомив, що сюжетам новин про учасників виборчої кампанії в ЗМІ притаманні "колосальні, нічим необґрунтовані популізм, взаємні звинувачення”, а також „абсолютно відверті замовлення".

За словами Олександра Чекмишева, у інтернеті за обсягом інформації вибори-2007 висвітлюються активніше порівняно з кампанією 2006 року. Згідно з даними моніторингу, у регіонах спостерігається полярність за обсягами політичної реклами: лідерами є південь і схід, аутсайдерами - центр і північ.

Олександр Чекмишев вказав, що передвиборна кампанія 2007 року в ЗМІ є набагато гіршою, ніж кампанія 2006, 2004 і 1998 років. Експерт вважає, що виходом з такої кризи є роздержавлення ЗМІ, а також створення громадського телебачення.

Від “Аратти”: на прикладі пана Чекмишева, ми отримали приклад примітивної плітичної “джинси”.

По-перше, якось не зрозуміло, в яких ЗМІ така вартість сюжету в новинах: телебаченні, друкованих чи в Інтернеті. І головне - за який хронометраж чи займану площу.

По-друге, пан політичний “джнсист”, напевно вважає, що навкурги суцільні лохи із біомаси, бо називаючи так звані “данні із джерел”, він водносав уточнив, що “за джинсу платять вдвічі більше, ніж за офіційну рекламу”.

Оскільки розцінки на офіційну рекламу офіційно оприлюднено, а ЦВК слідкує, аби ці тарифи виконувалися, ми пропонуємо вам знайти хоча б один такий тариф, про який казали “дослідники”.

Хоча ми не виключаємо, що “джерела”, які дали сенсаційну інфу Чекмишеву - працюють у штабі ПР. А там, без коефіцієнту “свого інтересу” гроші не списують.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Медіа»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.