Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рятувальну операцію у Керченській протоці призупинено

Стихія 9779 переглядів

Опубліковано - 13.11.2007 13:07 | Всі новини | Версія для друку

Рятувальну операцію у Керченській протоці призупинено
Рятувальну операцію у Керченській протоці призупинено
У Керченській протоці погода знову погіршується. Усі пошуково-рятувальні роботи на морі призупинені.

10 моряків досі вважаються зниклими безвісти. Ще принаймні 14 моряків загинули під Севастополем, де затонув корабель під грузинським прапором.

Загалом у неділю від потужного буревію постраждало два десятки суден. Шість з них пішли на дно. У протоці розколовся навпіл танкер "Волганафта". У воду вилилося тисяча триста тонн мазуту, що вже завдало чималої шкоди довкіллю. Померло тридцять тисяч птахів, ще стільки ж забруднені мазутом.

Екологи не виключають кислотних дощів в цьому районі, адже в море потрапила велика кількість сірки з трьох інших затонулих суховантажів. Сьогодні рятувальники мали б перевірити їх герметизацію.

Прем’єр-міністр Віктор Янукович хоче запровадити у Керченській протоці міжнародні правила мореплавства.

Віктор Янукович, прем’єр-міністр України: "Як приклад - експлуатація протоки Босфор-Дарданели, де неможливий рух будь-яких танкерів, які не мають подвійного дна. Чим відрізняється Керченська протока – нічим".

Сьогодні Віктор Янукович їде до Криму, де відвідає район Керченської протоки, що постраждав від шторму і буревію. Там глава українського уряду має зустрітися з прем’єром Росії Віктором Зубковим і розробити спільні дії з ліквідації надзвичайної ситуації у регіоні.

Між тим, росіяни знову заговорили про дамбу між Таманню та Тузлою.

Те, що чотири роки тому було неможливим і порушувало кордони, тепер цілком реальне. Еменесники Росії аргументують прагнення екологічною метою – не пустити в Азовське море нафтову пляму.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.