Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Штормове попередження у неділю проігнорували 150 російських суден

Стихія 9573 перегляди

Опубліковано - 13.11.2007 15:43 | Всі новини | Версія для друку

Штормове попередження у неділю проігнорували 150 російських суден
Штормове попередження у неділю проігнорували 150 російських суден
Всього в результаті стихії, що вирувала 10-11 листопада, постраждало 13 суден, з них затонули 5 і 8 сіли на мілину.

Про це сьогодні в Бердянську на нараді, присвяченій ліквідації наслідків стихії, повідомив міністр з надзвичайних ситуацій України Нестор Шуфрич.

За його словами, для рятувальних робіт залучено дев'ять суден, літак і три вертольоти МНС, Державної прикордонної служби Чорноморського флоту і Керченського морського порту.

Врятовано 64-х членів екіпажів, знайдено тіла чотирьох загиблих, доля 19 моряків залишається невідомою.

За словами Шуфрича, найбільше аварій сталося в районі Керченської протоки, де одночасно, незважаючи на штормове попередження, перебувало близько 150 суден.

Зокрема, в південній частині протоки розламався навпіл російський танкер «Волгонефть-139». В результаті в море потрапило близько 1,2 тонн мазуту.

Затонули також судна «Вольногорск», «Нахичевань», «Ковель», які перевозили приблизно по 2 тис. тонн сірки. Були врятовані всі члени екіпажів «Вольногорска» і «Ковеля», з судна «Нахічевань» врятовано трьох людей, загинули четверо, продовжуються пошуки чотирьох.

Від “Аратти”: шторм в Чорному і Азовському морях не був несподіваним і не прогнозованим. Як мінімум за дві доби, команди усіх кораблів, що були в морі або виходили в море, отримали штормове попередження.

Окремо слід зазначити, що найбільше постраждали від шторму 6-7 баллів судна класу “Ріка-море”, для яких подібний шторм є надто ризикованим, оскільки вони конструктивно розраховані на експлуатацію на річках та невеликі морські шторми.

Усім, хто за фахом пов'заний із морем, відомо, що в аківаторіях із невеличкими глибинами - штормова хвиля більш крута, а відтак має більшу руйнівну силу, ніж над великими глибинами. Керченська протока, особливо із російської сторони, відноситься до акваторій із невеликими глибинами. А тому, усі судна класу “Ріка-море” мали її покинути і перечекати негоду у безпечному місці, тобто у закритій морській бухті чи у гирлі річки.

Отже, аварії суден в Керченській протоці сталися не стільки внаслідок шторму, скільки з-за свідомого порушення капітанами російських суден правил безпеки судноводіння.

Одначе наразі ніхто із українських високопосадовців про це не веде мови. Мовчить і ГПУ, хоча за фактом маштабного забруднення територіальних вод України та нанечення суттєвої шкоди районам промислового рибальства мала б бути порушена кримінальна справа. А уряд України, окрім ліквідації наслідків катастрофи, мав би виставити Росії матеріальний позов на відшкодування збитків, заподяних нашій державі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.