Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сайт Кореспондент.net “збив” в Азербайджані український винищувач

Медіа 11824 перегляди

Опубліковано - 30.01.2008 15:00 | Всі новини | Версія для друку

МіГ-29 азербайджанських ВПС здійснював тренувальний політ на надмалих висотах
МіГ-29 азербайджанських ВПС здійснював тренувальний політ на надмалих висотах
Вчора на території Азербайджану, в авіакатастрофі розбився військовий винищувач МіГ-29 ВПС Азербайджану, який здійснював тренувальний політ. Обидва члени екіпажу загинули.

Причини аварії з'ясовують. Як повідомляє Day.Az, на території Азербайджану, неподалік від селища Зейналабдіна Тагієва під Баку, зазнав аварії військовий винищувач МіГ-29 військово-повітряних сил, який здійснював тренувальний політ. Обидва члени екіпажу загинули.

Сайт Кореспондент.net акцентував цю подію з наголосом на те, що нібито літак був український. Хоча Україна ніколи не виробляла бойові винищувачі, а має літаки цього типу, що знаходяться на озброєнні ВПС ще радянського виробництва (вироблялися на авіазаводах в Росії). Модернізація таких МіГ-29, здійснювалася за результатами відповідного міжнародного тендеру

За попередніми даними, літак, придбаний азербайджанським відомством оборони в Україні, при здійсненні маневрів на надмалих висотах, впав у море, його уламки знаходяться на глибині 15 метрів під водою. Члени екіпажу – інструктор Фахреддін Аскеров і пілот Афган Асланов - загинули. Наразі ведуться пошуки їх останків.

У пошукових роботах беруть участь працівники МНС і Міністерства оборони Азербайджану. На місце події прибув міністр оборони республіки Сафар Абієв. Причини аварії з'ясовують.

Модернізовані винищувачі МіГ-29 Азербайджан придбав на початку 2007 року. За своїми характеристиками вони перевершують західні аналоги і винищувачі, які є на озброєнні ВПС Вірменії.

Винищувач, який зазнав краху, належить до модифікації 9-13 і пройшов модернізацію на Львівському АРЗ з установкою нової навігаційної системи. Модернізований літак міг застосовувати авіабомби і ракети повітря-земля з ТБ-наведенням.

Від “Аратти”: Одним словом, на трагедії, подаючи інформацію в негативній для Україні інтонації, хтось хоче заробити собі дивіденти. Соромно, колеги!
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Медіа»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.