Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більше шести десятків журналістів заплатили життям за ваше право знати правду

Медіа 9872 перегляди

Опубліковано - 5.02.2008 12:26 | Всі новини | Версія для друку

Більше шести десятків журналістів заплатили життям за ваше право знати правду
Більше шести десятків журналістів заплатили життям за ваше право знати правду
Щонайменше 65 журналістів загинули протягом 2007 року при виконанні службових обов`язків, що стало своєрідним рекордом за останні 13 років спостережень Комітету захисту журналістів. Росія Путіна - в числі держав, де робота журналіста найнебезпечніша.

У щорічній доповіді КЗЖ під назвою "Напади на ЗМІ" йдеться, що в 2006 році спостерігачі зафіксували 56 загиблих журналістів у світі.

У 2007-му майже половина репортерів із загальної кількості жертв, 32 людини, загинули в Іраку. Як нагадує агентство, інші правозахисні організації, зокрема "Репортери без кордонів", називають вищі цифри, проте КЗЖ наполягає, що застосовує найбільш строгу методику підрахунку.

На другому місці за смертністю журналістів у 2007 році опинилася Сомалі (7 осіб). По п'ять репортерів загинули за минулий рік в Пакистані і Шрі-Ланці, по двоє в Афганістані і Еритреї, і по одному на Гаїті і Палестинських територіях, в Гондурасі, Киргизії, М’янмі, Непалі, Парагваї, Перу, Росії, Туреччині, Зімбабве і США.

Стосовно обстановки в Росії, автори доповіді "Напади на ЗМІ" відзначають, що, за даними щорічного дослідження, яке проводить КЗЖ, на 1 грудня 2007 року троє журналістів знаходилися за ґратами, двоє журналістів за рік скоїли "самогубство" при загадкових обставинах, а "критично налаштовані органи ЗМІ і неурядові організації зазнавали переслідувань або зовсім закривалися".

"При Путіні чотирнадцять журналістів було вбито в прямому зв'язку зі своєю професійною діяльністю, що ставить Росію на третє місце в списку найбільш небезпечних для преси країн світу", - наголошується у доповіді.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Медіа»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.