Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна отримуватиме газ за прямими контрактами перший квартал. На далі - домовлятимуться

Газоват 7756 переглядів

Опубліковано - 22.02.2008 12:29 | Всі новини | Версія для друку

Україна отримуватиме газ за прямими контрактами перший квартал. На далі - домовлятимуться
Україна отримуватиме газ за прямими контрактами перший квартал. На далі - домовлятимуться
НАК “Нафтогаз України” може одержувати газ за прямими контрактами тільки в 1-му кварталі 2008 року.

Про це повідомив напередодні офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

"У зв'язку з тим, що "Нафтогаз" відбирав російський газ з 1 січня 2008 року взагалі без контракту, "Газпром" говорить про те, що ці обсяги можуть бути законтрактовані на "Нафтогаз України", - сказав Купріянов.

Водночас він зазначив, що, "у будь-якому випадку йдеться тільки про перший квартал 2008 року - надалі мають працювати два спільні підприємства, домовленості про створення яких були досягнуті під час зустрічі президентів Росії і України в лютому цього року".

За словами Купріянова, "спочатку всі ідеї відносно тих або інших посередників при постачанні газу до України були українськими, а не російськими".

"І зараз йдеться про те, що постачаннями займатимуться не посередники, а спільні підприємства "Газпрому" і НАК "Нафтогаз України", - зазначив Купріянов.

Він також відзначив, що повідомлення про те, що уряд України домовився про погашення боргу за 2007 г за ціною 130 дол. за 1 тыс куб м, не є "новою інформацією або новою домовленістю: про це ми домовилися ще 12 лютого (президенти України і Росії за участю голів “Нафтогазу” і “Газпрому” – УНІАН) - про те, що постачання газу в 2007 році оплачуються в цінах 2007 року".

НАК «Нафтогаз України» в першому кварталі 2008 року імпортуватиме газ безпосередньо у російських постачальників, про це повідомила прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко після повернення до Києва з Москви, де вона перебувала з робочим візитом.

«Що стосується першого кварталу, ми врегулюємо в найближчий тиждень ці угоди і приберемо одного з посередників – «УкрГаз-Енерго», - сказала Тимошенко.

Глава українського уряду підкреслила, що відмова від посередницьких структур і вихід на прямі контракти є першочерговим завданням уряду.

«Україні і Росії у області постачання газу ніяких посередників не потрібно, і уряд буде дуже чітко стояти на цих позиціях. НАК «Нафтогаз України» - це могутня компанія, яка може забезпечувати імпорт контрактами і дистрибуцію на внутрішньому ринку. Ця компанія здатна виконати ці функції», - додала вона.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.