Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна не отримувала ніяких офіційних попереджень від Росії

Газоват 7359 переглядів

Опубліковано - 1.03.2008 18:26 | Всі новини | Версія для друку

Україна не отримувала ніяких офіційних попереджень від Росії
Україна не отримувала ніяких офіційних попереджень від Росії
Україна не отримувала офіційних повідомлень від “Газпрому” про припинення постачань газу.

Про це заявила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції.

Нагадаємо, що з 10.00 ранку 3 березня російський газовий монополіст обіцяв скоротити постачання газу для споживачів України на 25% у разі неврегулювання проблем, що накопичилися.

Після цього «Нафтогаз» заявляв про погашення газових заборгованостей за 2007 рік, проте СП «УкрГазЕнерго» запевняє, що за газ була заплачена не вся сума.

Між тим, Тимошенко повідомила, що Україна з 1 березня припиняє митне оформлення постачань газу за контрактами «УкрГазЕнерго».

«З 1 березня ми займаємо чітку позицію - ніякого розтаможування на «УкрГазЕнерго» не буде. І для цього буде рішення уряду», - сказала вона.

Прем’єр-міністр підкреслила, що домовленості, досягнуті 12 лютого Президентами України і Росії Віктором Ющенком і Володимиром Путіним, не виконуються.

«Президенти домовилися, що з 1 січня три місяці газ надходитиме безпосередньо НАК «Нафтогаз України», без «УкрГазЕнерго». На жаль, на сьогоднішній день ці домовленості порушені», - додала вона.

У теж час Тимошенко розраховує, що сторони повернуться до виконання домовленостей двох Президентів. «І в березні, квітні і травні - це будуть три місяці, коли газ надходитиме безпосередньо на НАК «Нафтогаз України», а далі (починаючи з червня 2008) без будь-яких посередників від РАТ «Газпром» «Нафтогазу», - підкреслила глава уряду.

Прем’єр-міністр також висловила жаль, що корупційна схема постачань природного газу до України «кришується на найвищому рівні».

«І доти, поки ми не знімемо ці дахи, які не дають можливості подолати корупцію в газовій сфері, у нас і далі під тиском примушуватимуть уряд розтаможувати газ на «УкрГазЕнерго», - заявила Тимошенко.

Від “Аратти”: вже не вперше українські найвищі державні діячі публічно заявляють, що корупційні схеми у газовій сфері кришуються на найвищому рівні. Проте, нам виборцям важливо знати, як же ж призвище отієї вищорівневої криші?

Ми звертаємося до Юлій Володимирівни із публічним проханням: назвати врешті народові “героїв” поіменно. Щоб потім ГПУ було ліпше працювати.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.