Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Війна у Грузії. ЧФ РФ бере участь у агресії проти суверенної держави

Новини Сакартвело 9452 перегляди

Опубліковано - 11.08.2008 12:41 | Всі новини | Версія для друку

Війна у Грузії. ЧФ РФ бере участь у агресії проти суверенної держави
Війна у Грузії. ЧФ РФ бере участь у агресії проти суверенної держави
У вихідні із Севастополької бухти до Кавказького узбережжя вийшла велика ударна група кораблів Чорноморського флоту Росії.

Водночас, з’явилася інформація, що росіяни з моря блокують грузинські порти і вже потопили одне із суден ВМС Грузії.

За уточненими даними, у складі групи, яка вийшла із Севастополя під вечір 9 серпня, 8 кораблів, у тому числі – флагман флоту, ракетний крейсер «Москва», сторожовий корабель «Смєтлівий», ракетні катери «Гроза» і «Івановєц», малі протичовневі кораблі «Алєксандровєц» і «Муромєц», а також два допоміжних судна «Епрон» та «Генерал Рябіков». За іншими даними, ракетних катера не два, а чотири. На борту «Москви» – командувач Чорноморського флоту віце-адмірал Олександр Клецков із оперативною групою.

Крім того, військові джерела повідомляють, що в районі Новоросійська перебуває ще одна група кораблів Чорноморського флоту, які базуються на території України. Серед них – великі десантні кораблі «Цезарь Кунніков», «Саратов» та «Ямал». Ця група кораблів брала участь у військових навчаннях «Кавказ-2008».

Служба інформації і громадських зв`язків ВМФ Росії офіційно повідомила, що відповідно до Конституції, рішенням Верховного головнокомандуючого Збройними Силами Росії кораблі Військово-морського Флоту Російської Федерації розпочали патрулювання морських просторів біля узбережжя Абхазії, поблизу зони збройного конфлікту в Південній Осетії. «З метою запобігання збройним інцидентам в районі патрулювання російських кораблів встановлені зони безпеки».

Основна мета даної операції – «забезпечення умов для захисту російських громадян, які перебувають у регіоні; надання підтримки російському миротворчому контингенту на випадок збройного нападу на нього; надання гуманітарної допомоги цивільному населенню, що перебуває в зоні конфлікту», йдеться у повідомленні.

Росіяни обстріляли грузинські плавзасоби

Російські військові заявили, що не блокують грузинські порти і силу застосують лише «з метою реалізації невід’ємного права російської сторони на самооборону». Водночас, у штабі Чорноморського флоту підтвердили, що у вихідні обстріляли 4 грузинські плавзасоби, один із яких затонув біля узбережжя Поті. З грузинського боку підтвердження цього немає.

За непідтвердженими даними, в абхазьких портах також перебувають кораблі російського флоту, постійне місце базування яких – Адлер і Новоросійськ. Зокрема, малий тральник «Касимов» зайшов у порт Сухумі, а кілька ракетних катерів – до Очамчири.

За повідомленням служби інформації і громадських зв`язків ВМФ Росії, після різкої заяви МЗС України, флагман Чорноморського флоту ракетний крейсер «Москва» і сторожовий корабель «Смєтлівий» повернулися до Новоросійська і стали на рейді порту.

Українські військові джерела у Севастополі повідомили, що штаб ЧФ Росії подав заявку на вихід згаданої групи кораблів, як і вимагає відповідна міжурядова угода, за добу. Тобто, у перший день конфлікту в Цхінвальському регіоні – 7 серпня.

Водночас, за повідомленням очевидців, режим служби морської піхоти Чорноморського флоту Росії в бухті Козачій у Севастополі був змінений ще 6 серпня. І цього та наступного дня вони посилено тренувалися на стрільбищі.

Як повідомлялося раніше, МЗС України офіційно заявив, що військові кораблі ЧФ РФ, які братимуть участь у бойових діях проти Грузії не будуть допущені на територію України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.