Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Війна у Грузії. Росія продовжує окупацію Грузії

Новини Сакартвело 7773 перегляди

Опубліковано - 11.08.2008 21:44 | Всі новини | Версія для друку

Війна у Грузії. Росія продовжує окупацію Грузії
Війна у Грузії. Росія продовжує окупацію Грузії
Мовою російських військових, силове захоплення території суверенної держави без об’явлення війни називається “превентивна акція”.

Президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що російські військові зайняли центральну трасу, яка сполучає східну Грузію із західною.

"Вони зуміли сьогодні увечері вийти на центральну трасу і відрізати східну Грузію від західної... Почалося здійснення інтервенції", - сказав Саакашвілі в заяві для преси на засіданні Ради нацбезпеки.

Президент Грузії порівняв ситуацію з 1921 роком, коли радянські війська увійшли до Грузії.

"Ми знаходимося перед однією з найбільших погроз в історії країни, коли мова йде про втраті нашої незалежності", - заявив Саакашвілі.

Грузія 8 серпня розвернула бойові дії в невизнаній республіці Південна Осетія. Цхинвалі в результаті обстрілу практично зруйнований, загинули 1,6 тисяч мирних жителів. Росія була вимушена почати операцію з примусу Грузії до світу.

Представник Міноборони РФ повідомив РІА Новості в понеділок увечері, що російські миротворці і військові проводять превентивні заходи, зокрема, в районі грузинського міста Сенаки, щоб не допустити концентрації додаткових воєнізованих сил з числа резервістів, мобілізованих Михайлом Саакашвілі для продовження військових дій.

Заходи покликані не допустити обстріл Південної Осетії і російських миротворців грузинською артилерією, а також перегрупування грузинських військових сил і засобів з метою здійснення ними новій агресії у відношенні в Південній Осетії, сказав представник Міноборони.

Від “Аратти”: ми умисно, під час перекладу російських ЗМІ, залишаємо максимальну наближенність до тексту оригіналу, особливо у частині термінології російської пропаганди.

Наприклад, ми не без здивування відкрили для себе, що глядячи із Москви, виявляється, армія суверенної держави на власній території не має права вільно пересуватися, аби виконити свою функцію - захистити від агресора.

А агресор, який сам себе називає "миротворцем", щоправда - озброєним до зубів, вважає, що силове захоплення території суверенної держави - це виключно захист громадян своєї держави. І, як виявилося, росіяни не зважають на такі дрібниці, як державні кордони тощо. Бо напевно звикли вважати суміжні держави не державами, а звичайно. російською глибинкою.

І не тільки Грузію, а й Україну також.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.