Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Війна у Грузії. Російські окупаційні війська залишаються на своїх позиціях

Новини Сакартвело 8560 переглядів

Опубліковано - 12.08.2008 16:55 | Всі новини | Версія для друку

Війна у Грузії. Російські окупаційні війська залишаються на своїх позиціях
Війна у Грузії. Російські окупаційні війська залишаються на своїх позиціях
Російські війська залишаються в Грузії, там, де їх застав наказ Президента Медвєдєва про припинення вогню, але відповідатимуть на “провокації”, а військову присутність скоротять тільки після досягнення мирної угоди і розміщення міжнародних спостерігачів в зоні конфлікту.

"Якщо ми отримали команду на припинення вогню, це не означає, що ми припинили всі дії, зокрема, розвідувальні. Це було б просто нерозсудливо. Ми прагнемо контролювати ситуацію, і принципово важливо - ми чекаємо реакцію грузинської сторони", - сказав замначальника Генерального штабу Збройних сил РФ Анатолій Ноговіцин.

Він повторив слова Медведева про готовність "карати" грузинську армію за "провокації".

"Контрольні функції угрупування, залишаючись в пунктах і місцях дислокації, де їх застав цей сигнал, ця команда, - вони виконуватимуть, реалізовуватимуть свої завдання. У випадку, якщо окремі угрупування продовжуватимуть прориватися або виконувати якісь дії в рамках бойових зіткнень, дія по ним залишається, тобто, вони будуть покарані", - сказав Ноговіцин.

У російської армії, за його словами, немає намірів захопити територію Грузії, і обстріли об’єктів в глибині грузинської території, зокрема в Горі, були націлені на "другий ешелон" грузинської армії.

"Повторюю, на грузинську територію війська миротворців не виходили", - сказав він.

"Прицільного вогню по населеним пунктам - принципова позиція російської сторони - ми не ведемо. Але ж іноді і війська цим користуються, і ховаються якраз в населених пунктах. Це ж другий ешелон угрупування грузинської сторони. А фактично ніяких прицільних ударів по Горі російська сторона не наносила".
МИР, ПОСЕРЕДНИКИ І ВИВЕДЕННЯ ВІЙСЬК

Ноговіцин сказав, що виведення військ можливе тільки після укладення угоди про незастосування сили з Грузією. Аналогічну позицію висловив Президент Медвєдєв, назвавши подібну угоду і відведення грузинських військ умовами повного врегулювання в Південній Осетії.

Військові, при цьому, говорять, що без посередника розлучення воюючих сторін неможливе.

"Ми чекаємо команди обох сторін, і доброї волі. Напевно це і за посередництва якихось організацій, для того, щоб все-таки відбулося роз’єднання сторін і припинення вогню... Звичайно ж, треба скріпляти ці наші стосунки відповідними договорами", - сказав Ноговіцин.

"Окремий провокаційний постріл може знову привести до відновлення війни, і спостерігачі такі мають бути, тому має бути своєрідний рефері, той, що розводить дві сторони.", - сказав він, додавши, що військовим все одно, хто буде цим спостерігачем "за рішенням світової спільноти".

Після цього частина військ, включаючи 58-у армію, буде виведена з території де-факто незалежної Південної Осетії.

"Те, що буде виведена, якщо буде примирення, то, зрозуміло, так. Тому що 58-а (армія) вводилася для нарощування угрупування миротворців. А миротворці обчислювалися в цьому угрупуванні - 588 чоловік на момент початку конфлікту... Перше - припинення вогню. А потім вже сторони домовляються. Але міжнародні спостерігачі... - Росія буде зацікавлена в їх залученні", - сказав Ноговіцин.

Поки ж, за його словами, про мир говорити зарано.

"Ніяких дій з виводу наша розвідка поки не спостерігає, я маю на увазі грузинську сторону", - сказав російський генерал.

Прем’єр Грузії Ладо Гургенідзе, у свою чергу, сказав Рейтер, що без угоди сторін про мир, Тбілісі "готовий до всього" і не вірить обіцянкам російської сторони припинити вогонь.

"Нам потрібні докази, всім в цій ситуації потрібна угода. Поки цього не відбудеться, ми мобілізовані, ми готові до всього", - сказав він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.