Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


10-11 січня в Луцьку пройшов останній регіональний конкурс медоварів України

Народний Вісник Регіон: Волинська область 16383 перегляди

Опубліковано - 13.01.2009 22:58 | Всі новини | Версія для друку

На фото - переможець у трьох номінаціях Володимир Дмитрук з Луцька (праворуч). Ліворуч - голова дегустаційної комісії - професор Олександр Литовченко. На задньому плані головний редактор журналу «Бджолярський круг» Василь Соломка. Фото автора.
На фото - переможець у трьох номінаціях Володимир Дмитрук з Луцька (праворуч). Ліворуч - голова дегустаційної комісії - професор Олександр Литовченко. На задньому плані головний редактор журналу «Бджолярський круг» Василь Соломка. Фото автора.
Як і три попередні конкурси, що відбулися в Чернігові, Одесі і Харкові в листопаді-грудні 2008 року, конкурс в Луцьку був ініційований та організований Гільдією медоварів України.

Фінальний Всеукраїнський конкурс медоварів проходитиме 21-22 лютого в містечку Баришівка Київської області.

На конкурсі "Питні меди - 2009" у Луцьку було виставлено 60 зразків медових напоїв. Тільки 2 напої були зняті дегустаційною комісією з конкурсу. Решта виявилися дуже якісними, що відзначив голова дегустаційної комісії професор Олександр Литовченко.

Дегустаційна комісія складалася з 10 спеціалістів – серед них були представники Луцького горілчаного заводу, пивоварні «Алекс-бровар», найдосвідченіші медовари, працівники Луцького держспоживстандарту. Був й представник Луцької обласної влади – Мартинюк Ксенофонт Дмитрович – заступник начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації. Він зазначив, що бджільництво на Волині розвинуте дуже непогано. І в цьому є неабияка заслуга таких ентузіастів бджільництва, як Віталій Приймак і Володимир Дмитрук. Вони представляють Гільдію медоварів України на Волині і були організаторами цього конкурсу в Луцьку.

Пасічники наголошують, що медове вино або медовуха (інколи його ще й так називають) – це не горілка з медом, як думають дехто зі споживачів. Це – натуральний продукт, виготовлений з меду (вареного або ставленого), що має від 9 до 13 % алкоголю, який утворився природним шляхом методом бродіння – як у звичайному виноградному вині.

Під час дегустації і продажу медових вин медовари активно спілкувалися з лучанами, розповідали про цей давній традиційний український напій і пояснювали його переваги. Окрім волинських медоварів до Луцьку приїхали бджолярі з Чернігівщини, Київщини, Полтави, Одеси, Донецька і Харкова.

Перше місце у номінації «Меди питні ставлені» отримав донеччанин Сергій Волик. Він й не очікував такого результату – участь у конкурсі медоварів брав вдруге після регіонального конкурсу в Харкові. Перше місце у трьох номінаціях – «Меди питні варені без додавання соків», «Меди питні варені з додаванням соків» та «Апіфітобальзами» отримав лучанин, член Волинського осередку Гільдії медоварів України Володимир Дмитрук.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.