Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Італійські ув`язнені засудили вбивство дитини

Світ навколо нас 19446 переглядів

Опубліковано - 3.04.2006 19:52 | Всі новини | Версія для друку

В Італії не вщухає хвиля обурення, викликана недавнім повідомленням про варварське вбивство півторарічної дитини Томмазо Онофрі (Tommaso Onofri), якого викрали місяць тому в передмісті міста Парма прямо з будинку.

У понеділок стало відомо, що ув'язнені римської в'язниці "Ребіббія" виступили із заявою, в якій говориться, що "викрадення і вбивство маленького Томмазо - найбрудніший і наймерзенніший злочин, який тільки можна собі уявити".

Злочинці 2 березня під час вечері увірвалися в будинок Онофрі, зв'язали батьків і відвезли хлопчика в невідомому напрямку. З тих пір ні на хвилину не припинялися його пошуки. Вся Італія з напруженням стежила за ходом розслідування і сподівалася, що маленький заручник повернеться додому живим і неушкодженим. Всі чекали, що викрадачі з’являться і вимагатимуть викупу. Але ніхто не міг навіть припустити, що вони вбили дитину вже через півгодини після викрадення. Хлопчика вбили, оскільки він голосно плакав і цим міг видати злочинців, повідомляє РІА «Новини».

Нарешті слідчі знайшли викрадачів. Ними виявилися робітники, що проводили ремонт в будинку Онофрі. Один з них, Маріо Алессі, за цей час кілька разів давав інтерв'ю телебаченню і газетам, в яких з обуренням вимагав негайного звільнення Томмазо. Він заявляв, що власноручно душив би викрадачів, оскільки діти - це святе, вони недоторканні, і він сам, будучи батьком маленької дитини, дуже добре розуміє біль батьків і зробить все можливе, щоб знайти Томмазо. Він брехав без запинки, проте слідство йому обдурити не вдалося.

Коли минулої п'ятниці злочинця арештували, жителі Парми намагалися відбити його у правоохоронних органів і розтерзати на місці.

На допиті Алессі признався у всьому і назвав місце, де він із спільниками закопав жертву.

Звістка про загибель Томмазо сколихнула Італію. В неділю на стадіонах країни футбольні матчі починалися з хвилини мовчання. Всі трибуни були обвішані плакатами з ім'ям хлопчика, а глядачі гнівно вимагали негайно покарати вбивць і скасувати закон, що забороняє смертну кару.

Лідери всіх політичних партій виступили із заявами, в яких закликали правосуддя застосувати до злочинців найсуворішу міру покарання.

В неділю президент Італії Карло Адзеліо Чампі і Папа Римський Бенедикт XVI, приголомшені трагічним фіналом історії з Томмазо Онофрі, заявили, що цьому злочину не може бути виправдання.

"Ми всі приголомшені звісткою про варварське вбивство дитини", - сказав Папа Римський Бенедикт XVI, завершуючи недільну месу. Він закликав віруючих помолитися за Томмазо.

Наразі арештовано трьох осіб, серед яких і дружина Алессі, але слідство продовжується, оскільки є підозра, що до злочину причетні і інші особи.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.