Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українське кіно на «Берлінале 2009»

Анонси 12823 перегляди

Опубліковано - 30.01.2009 18:30 | Всі новини | Версія для друку

Кадр з фільму «Живі» Сергія Буковського
Кадр з фільму «Живі» Сергія Буковського
З 5 по 15 лютого в рамках Європейського кіноринку Берлінського міжнародного кінофестивалю завдяки підтримці міжнародного бренду Nemiroff і зусиллям Української кінофундації пройдуть офіційні ринкові прем’єри нових вітчизняних фільмів.

5 українських стрічок презентуватимуть на одному з найпрестижніших кінофорумів: картина «Живі» Сергія Буковського, новий фільм Кіри Муратової «Мелодія для шарманки», вже відома стрічка Романа Балаяна «Райські птахи», дебют Марини Кондрат’євої «Одного разу я прокинусь» та український пригодницький анімаційний повнометражний фільм «Пригоди бравого вояка Швейка». Під час «Берлінале 2009» відбудеться презентація нового двомовного Каталогу «Українські фільми 2008-09».

Важливим акцентом «Берлінале 2009», як вважають в УКФ, є участь українського фільму «Діагноз» Мирослава Слабошпицького у конкурсі фестивалю. Це є значним кроком для України, адже за останні 7 років вперше вітчизняний короткометражний фільм змагатиметься за Золотого Ведмедя.

На честь українського кіно в рамках Європейського кіноринку відбудеться урочистий прийом. Міжнародний бренд Nemiroff спільно з Українською кінофундацією збере разом близько 200 представників міжнародної кіноіндустрії, відомих режисерів, акторів, продюсерів, кінокритиків. Серед запрошених: посол України в Німеччині, керівництво Берлінського МКФ, високі посадові особи Берліна, керівництво компанії Nemiroff та зірки кінематографу.
Кадр з мультфільму «Пригоди бравого вояка Швейка» Ріната Газізова і Манука Депояна
Кадр з мультфільму «Пригоди бравого вояка Швейка» Ріната Газізова і Манука Депояна
«Ми пишаємось тим, що можемо сприяти відродженню і розвитку українського кіно як мистецтва. Зараз роботи кращих вітчизняних режисерів знають і оцінюють у світі. Компанія Nemiroff і надалі буде співпрацювати з Українською кінофундацією і презентувати нові й якісні кінодоробки” – заявив голова Ради директорів Nemiroff Холдинг Олександр Глусь.

«Участь у Берлінале 2008 року – це були перші кроки, тоді потрібно було позначити Україну на світовій мапі кіно. Тепер настав час практичних результатів, наша мета – щоби українські фільми закупили для європейської й світової дистриб’юції, а також їх просування на інші міжнародні кінофестивалі» - наголосив директор УКФ Андрій Халпахчі.

Розклад ринкових показів українських фільмів

«Живі» Сергія Буковського
05.02. 13:00
09.02. 09:00 Martin Gropius Bau

«Мелодія для шарманки» Кіри Муратової
10.02. 17:45 Marriott 2

«Райські птахи» Романа Балаяна
10.02. 10:45 Marriott 2

«Одного разу я прокинусь» Марини Кондрат’євої
12.02. 09:00 Marriott 2

«Пригоди бравого вояка Швейка» Ріната Газізова і Манука Депояна
11.02. 14:45 Marriott 2

Адреса офісу УКФ під час Берлінале 2009:
Офіс Української кінофундації #262,
EFM Marriott offices, 2nd floor
+49 (0) 30 22000 11 54
www.ucf.org.ua
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Анонси»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.