Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Луцьку вшанували пам’ять генерала Карпухіна, який штурмував палац Аміна в 1979-му

Суспільне життя Регіон: Волинська область 15527 переглядів

Опубліковано - 11.02.2009 03:05 | Всі новини | Версія для друку

Віктор Карпухін
Віктор Карпухін
10 лютого у Луцьку сьогодні відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки воїну-інтернаціоналісту, Герою Радянського Союзу, одному з командирів легендарної групи “Альфа”, генерал-майору Віктору Карпухіну.

Дошка встановлена з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав за ініціативи воїнів-інтернаціоналістів Волині та Міжнародної асоціації ветеранів підрозділів "Альфа" на вул. Воїнів-інтернаціоналістів, 1, пловідомляє УНІАН.

У церемонії відкриття пам`ятного знаку взяли участь голова облдержадміністрації Микола РОМАНЮК, представники обласної та Луцької міської рад, голова обласного відділення міжнародної асоціації ветеранів "Альфа" Борис БІЛЮГА, учасники бойових дій в Афганістані, громадськість міста. Почесними гостями також були і представники з Києва та Російської Федерації.

Пам`ять В.Карпухіна вшанували хвилиною мовчання та військовим салютом. Настоятель Свято-Покровського Храму отець Михаїл відслужив поминальну службу та освятив меморіальну дошку. Потому відбулося покладання квітів до пам`ятника загиблим воїнам на Меморіалі Слави та огляд експозиції у краєзнавчому музеї міста Луцька.

Віктор Карпухін - Герой Радянського Союзу, генерал-майор, командир підгрупи спеціального підрозділу "Грім" Групи "А" ("Альфа") 7-го Управління КДБ СРСР у спецоперації "Шторм-333" (штурм палацу "Тадж-Бек" - резиденції глави Афганістану Хафізулли Аміну в Кабулі 27 грудня 1979 року, з чого, власне, і розпочалася Афганська кампанія СРСР, яка тривала майже 10 років).

Народився 27 жовтня 1947 року в місті Луцьк Волинської області в родині військовослужбовця. Помер 24 березня 2003 року. Похований в Москві.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.