Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Києві продовжують демонтувати радянські пам’ятники

Суспільне життя Регіон: м.Київ 10767 переглядів

Опубліковано - 9.04.2009 14:35 | Всі новини | Версія для друку

Леніна можна перенести в інше місце
Леніна можна перенести в інше місце
У столиці продовжують позбуватися радянського минулого. Чергова партія монументів часів СРСР стоїть у черзі на знесення.

За словами начальник Головного управління охорони культурної спадщини Руслана Кухаренка, з державного реєстру пам'ятників уже викреслені пам'ятники Крупскої, Чубаря, Петровського, Дзержинського, Калініна, пам'ятник чекістам і Мануїльскому, які тепер можна зносити.

Як пише "Сегодня", у такий спосіб виконується указ Президента Віктора Ющенко про демонтаж пам'ятників людям, пов'язаних з організацією репресій і Голодомору.

На місці демонтованих пам'ятників будуть нові, але які саме, вирішить спеціальна комісія.

Щоправда, поки що списку нових пам'ятників у міста немає.

Що ж стосується тих, які підлягають зносові, то їх вибрали на методичній раді Інституту історії НАНУ і великої цінності вони не мають. За словами історика Михайла Кальницького, виняток становлять пам'ятники Леніну і Щорсу, якими займалися відомі скульптори.

Варто відзначити, що саме улюбленому пам'ятникові Черновецкого - Леніну на Бессарабській площі - демонтаж не загрожує.

"Ленін - це робота знаменитих архітекторів і скульпторів, Меркурова, Власова і Єлізарова, тому об'єкт знаходиться під охороною держави", - сказав Кухаренко.

Як відомо, демонтаж пам'ятників радянського періоду розпочався у 2008 році. Тоді демонтували Косіора на вул. Артема і ще кілька маловідомих Леніних. Цього року роботу обіцяють закінчити.

Від "Аратти". На нашу думку, пам`ятники потрібно не просто зносити, а перенести в інше місце, наприклад, - в Прип`ять, створивши там Музей тоталітарної епохи. Тоді без особливих проблем можна позбавитися і пам`ятника Леніну навпроти Бесарабки - він же залишиться цілим.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.