Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Фінал “Євробачення-2009”: перше місце - за Норвегією

Телебачення 17175 переглядів

Опубліковано - 17.05.2009 03:29 | Всі новини | Версія для друку

Олександр Рибак
Олександр Рибак
Представник Норвегії, білорус за походженням, Олександр Рибак з піснею Fairytale переміг на міжнародному телевізійному пісенному конкурсі “Євробачення-2009”.

У голосуванні взяли участь 42 країни. У ньому брали участь не тільки глядачі, але й жюрі кожної з країн, яка голосувала.

Максимальну оцінку - 12 балів - Норвегія отримала від Іспанії, Білорусії, Німеччини, Швеції, Ісландії, Ізраїля, Росії, Латвії, Литви, України, Польщі, Нідерландів, Естонії, Данії, Словенії та Угорщини.

22-річний Олександр Рибак, який є також автором пісні “Fairytale” набрав рекордні 387 балів.

Друге місце зайняла 18-річна представниця Ісландії Йоханна (Yohanna) з піснею “Is it true”.

Третє місце зайняли співаки Айсель Теймурзаде і Араша з Азербайджану з піснею “Always”.

Українка Анастасія Приходько, яка виступала від Росії, з піснею "Мамо" зайняла 11 місце з 93 балами.

Представниця України Світлана Лобода зайняла 12 місце, набравши 76 балів.
Йоханна
Йоханна
Україні максимальний бал не дала жодна з країн - навіть Португалія, яка традиційно останні роки голосує за представників України (очевидно таким чином підтримувала свою Батьківщину українська діаспора). Зі свого боку Україна віддала 12 балів Норвегії.

Бали Україні дали Іспанія - 6 балів, Білорусія - 6, Мальта - 2, Чехія - 5, Росія - 2, Литва - 4 бали, Британія - 2, Словакія - 1, Польща - 10, Португалія - 6, Молдова - 4, Вірменія - 3, Угорщина - 8, Азербайджан - 10, Норвегія - 5 балів.

Жодного балу Україні не дали - Бельгія, Німеччина, Швеція, Ісландія, Франція, Латвія, Андора, Фінляндія, Швейцарія, Болгарія, Греція, Боснія і Герцоговина, Туреччина, Албанія, Сербія, Кіпр, Хорватія, Румунія, Ірландія, Данія, Словенія.

Вперше Україна брала участь у "Євробаченні" у 2003 році - тоді країну представляв Олександр Пономарьов, який посів 14 місце. У 2004 році Руслана посіла 1 місце і привезла ювілейний 50 конкурс "Євробачення" в Україну.

У 2005 році Україну представляли "Гринджоли", які посіли 19 місце. У 2006 році Тіна Кароль завоювала 7 місце, у 2007 році Вєрка Сердючка - 2 місце, у 2008 році Ані Лорак - 2 місце, нагадує “Українська правда”.

Країна, представник якої здобув перемогу у фіналі Євробачення-2009, за регламентом конкурсу прийматиме головне пісенне змагання Європи наступного року.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Телебачення»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.