Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ющенко готує для діаспори “нові підходи”. Діаспора готує критику

Українці в світі 11501 перегляд

Опубліковано - 17.08.2006 22:03 | Всі новини | Версія для друку

Ющенко готується до виступу перед IV Всесвітнім форумом українців. Участь Януковича поки не підтверджена.
Ющенко готується до виступу перед IV Всесвітнім форумом українців. Участь Януковича поки не підтверджена.
Від президента Ющенка очікують проголошення того, що названо новими підходами у державній політиці щодо української діаспори.

Речник президента Маркіян Лубківський сказав, що пан Ющенко говоритиме у п'ятницю на IV Всесвітньому форумі українців у Києві про відмову від розподілу на громадян України та закордонних українців.

Кореспондент Бі-Бі-Сі каже, що будь-які гасла київських посадовців сприйматимуться громадськими активістами скептично через багато невиконаних попередніх обіцянок.

Повідомляється також, що досі не підтверджено заплановану участь у форумі разом з президентом Ющенком також прем'єр-міністра Януковича.

Особливістю цьогорічного форуму називають можливість критики політики президента Ющенка за те, що опоненти називають його відмовою від демократичних гасел помаранчевої революції.

Ющенко зводив діаспорян на свою дачу

Президент Віктор Ющенко наголошує на необхідності підтримувати тісні зв’язки з діаспорними організаціями, повідомляє "Українська правда". Про це він заявив під час зустрічі з керівниками громадських організацій закордонного українства, які прибули до Києва для участі у IV Всесвітньому форумі українців.

Зустріч відбулася в будинку родини Ющенків у селі Нові Безрадичі неподалік Києва, повідомляє прес-служба президента.

За словами Ющенка, протягом минулих півтора року в Україні діють нові підходи щодо співпраці з українськими громадами за кордоном. Зокрема, координаційну функцію діяльності державних установ у цій сфері покладено тепер на Міністерство закордонних справ.

Президент також поінформував представників діаспори про схвалену нещодавно державну програму зв’язків з українцями за кордоном та національну концепцію співпраці з українською діаспорою.

Він наголосив, що особисто опікується цими питаннями.

Присутній на зустрічі міністр закордонних справ Борис Тарасюк доповів президентові про хід виконання його доручень щодо зміцнення зв’язків із закордонними українцями.

Зокрема, за його словами, протягом минулого року було реалізовано понад 500 проектів у 40 країнах із надання допомоги українським громадам.

У зустрічі, зокрема, взяли участь голова Української Всесвітньої Координаційної Ради Михайло Горинь, голова Ради Об'єднання українців Росії та Федеральної національної культурної автономії "Українці Росії" Василь Дума, президент Світового конгресу українців Аскольд Лозинський, голова Українського Конгресового Комітету Америки Михайло Савків, голова Об'єднання українців Кубані Микола Сергієнко, президент Європейського конгресу українців Ярослава Хортячі.

Були присутні також міністр культури і туризму Ігор Ліховий, поет Дмитро Павличко, голова Всеукраїнського товариства "Просвіта" Павло Мовчан, директор Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України Микола Жулинський.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Українці в світі»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.