Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


IV Всесвітній форум українців розпочав свою роботу

Українці в світі 13837 переглядів

Опубліковано - 18.08.2006 19:21 | Всі новини | Версія для друку

IV Всесвітній форум українців розпочав свою роботу
IV Всесвітній форум українців розпочав свою роботу
Сьогодні в столиці України розпочав роботу IV Всесвітній форум українців. У роботі форуму беруть участь 450 делегатів, 450 гостей, 80 представників зарубіжних ЗМІ, 450 представників фестивалю «Український спів у світі».

За різними оцінками, до столиці України у заходах IV Всесвітнього форуму українців у Києві беруть участь близько 3,5 тис. українців з 43 країн світу.

Під час урочистого відкриття у залі палацу “Україна” був присутній президент України Віктор Ющенко.

Роботу форуму урочисто відкрив президент Світового конгресу Українців Аскольд Лозинський. У своєму виступі він із обуренням висловився про урядовців, які за 15 років української державності не тільки не спромоглися вивчити державну мову, а й ігнорують її взагалі. «Як зрозуміти сьогодні прем’єра, який виступає не державною мовою, і двох віце-прем’єрів, що виступають виключно російською мовою», - сказав Лозинський. При цих словах у залі розпочалася бурхлива реакція й вигуки “Ганьба!” Він висловив подив тим, що в Україні досі дотримуються комуністичних оцінок історії: «Велика Вітчизняна війна ніколи не була вітчизняною, оскільки українці були лише гарматним м’ясом для Сталіна... Герої України служили тільки в Українській повстанській армії», - сказав Лозинський. «Пане Президенте, пане Прем’єре, коли перебуватимете в Москві, пам’ятайте, що Москва забрала у наших дітей церкву, мову, історію та хліб» - сказав він, звертаючись до президента Ющенка.

Звертаючись до учасників форуму президент України Віктор Ющенко підкреслив, що найбільше, що зараз потрібно Україні – це стабільність. Він зазначив, що останні вибори показали, що політичні симпатії українських виборців розділилися приблизно порівну за протилежні, за ідеологією, політичні сили. І тому він обрав шлях переговорів і збереження громадянського миру. “Я знаю, що ця позиція складніша і на неї важче відповідати, але я переконаний, що це єдиний актив, який залишився в розпорядженні тверезих політиків” – сказав Ющенко.

У своєму виступі президент України назвав три найголовніших досягнення України за часів незалежності. Це: проголошення незалежності в 1991 році, формування державних інститутів і вироблення європейського та євроатлантичного курсу, а також зростання громадської свідомості та перемога суспільства в 2004 році. «Українська держава не лише відбулась – вона стала незворотною і нездоланною», - підкреслив глава держави.

Окремо президент Ющенко звернувся до делегації української діаспори з Росії. На його думку, якби представники української діаспори в Росії продемонстрували більшу консолідацію, більшу спільність, «то повірте, у нас був би в Москві і український центр, і школа, і театр, і інше», - підкреслив Президент.

Ющенко запевнив делегатів Всесвітнього форуму, що кожна його зустріч з російським керівництвом починається з цього і він буде «цією дорогою йти».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Українці в світі»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.