Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Жердицькому скасовано вирок у Німеччині

Суспільне життя 9186 переглядів

Опубліковано - 18.08.2006 21:33 | Всі новини | Версія для друку

Віктор Жердицький
Віктор Жердицький
Федеральна судова палата Німеччини скасувала вирок колишньому депутату Верховної Ради України Віктору Жердицькому, якого два роки тому визнали винним у зникненні грошей, призначених для жертв нацизму в Україні. Суд над Лазаренко відкладено з технічних причин.

Він відбував покарання за розкрадання двох мільйонів євро, але, відбувши дві третини терміну з 5 років позбавлення волі, торік повернувся в Україну.

Справу відправили на повторний розгляд, оскільки виявили правові порушення, а також тому, що суд не зміг встановити, чи дійсно мова йшла про фіктивний кредит.

Тим часом інший резонансний суд над українським урядовцем, а саме у справі екс-прем’єра України Павла Лазаренка, запланований на п'ятницю, у черговий раз відкладено. Засідання у штаті Каліфорнія, США, відкладено з технічних причин.

Конкретна дата слухань не призначена. Лазаренко перебуває у США з 1999 року. В Україні проти нього висунуто звинувачення у фінансових махінаціях. У США - у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переказаних на закордонні рахунки.

За словами американського адвоката Лазаренка, Деніела Ґоровіца, "сума провини", яку інкримінують Лазаренку, становить до 5 мільйонів доларів.

Він вважає, що термін вироку, який може отримати Лазаренко, не перевищить того, який він уже відбув, перебуваючи під вартою у США з 1999 по 2003 рік.

Довідка "Аратти":

Екс-президент «Градобанку» Віктор Жердицький повернувся з Німеччини в Україну 1 лютого 2005 року. Він відсидів за кордоном 5 років і 4 місяці. 1996 року очолюваний ним «Градобанк», за договором із фондом «Взаєморозуміння і примирення», отримав 100 млн. німецьких марок для виплат компенсацій остарбайтерам. Та хтось подбав, щоб гроші кудись зникли.

Вже 2000 року Жердицький поїхав у справах до Німеччини, де його і заарештували. Суд у тій країні засудив Жердицького до 5 років і 10 місяців позбавлення волі за надуживання довірою і нецільове використання 4 млн. німецьких марок. Спільник Жердицького, екс-керівник «Нафтогазу України» Ігор Діденко, за підсобництво, отримав 4 роки 3 місяці.

"Градобанк" був заснований у 1991 році на базі Київського кооперативного банку.

Справа про банкрутство "Градобанку" була порушена в 1998 році. На день припинення діяльності банку його активи перевищували заборгованість майже в 1,44 рази.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.