Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Люди які їдуть з Криму потягами, опинилися у справжній пастці

Надзвичайна подія Регіон: Запорізька область 12831 перегляд

Опубліковано - 21.08.2006 15:17 | Всі новини | Версія для друку

Люди які їдуть з Криму потягами, опинилися у справжній пастці
Люди які їдуть з Криму потягами, опинилися у справжній пастці
Вночі на артилерійських складах під Новобогданівкою пролунав останній вибух.

Це розповів заступник міністра з надзвичайних ситуацій Володимир Антонець.

За його словами, рятувальники та військові вже зачистили від небезпечних боєприпасів населені пункти, що знаходяться довкола бази.

Найбільш потужні снаряди перенесли у безпечніше місце або ж знищили. Залишаються лише окремі осередки задимлення, з якими й досі борються пожежники.

Проте, на думку Антонця, заспокоюватися ще зарано. Адже спекотна погода може спровокувати нові вибухи.

Володимир Антонець, заступник міністра з надзвичайних ситуацій:
- Зараз продовжує проводитися очистка території навколо бази в радіусі 5 кілометрів. На даний час знайдено 123 вибухонебезпечних предмети. Люди продовжують працювати. Я думаю, що сьогодні ситуація буде не такою напруженою. Хоча може бути, коли підніметься висока температура, ще деякі окремі підриви».

Тим часом залізничне сполучення, що було перервано через ситуацію під Новобогданівкою, повністю так і не відновилося.

Близько тисячі відпочивальників, котрі мали цієї ночі відправитися з кримських вокзалів, ночували просто неба.

І хоча нині вибухи снарядів вже загрози не становлять, пасажири змушені чекати на свої потяги по 10-15 годин. Деякі поїзди другу добу поспіль стоять у полі. Пасажири не мають ані питної води, ні харчів, повідомляють очевидці.

Ірина Борсукова, пасажирка поїзда:
- Ми їдемо більше доби в жахливих умовах, чай нам стали давати буквально пару годин тому. Не було води, не було чим нагрівати, взагалі нічого не було. Ніякої інформації нам не дають: де ми знаходимося, куди ми їдемо, і коли ми приїдемо. Порахували приблизно, що нам їхати 17 годин. Їжа, яку ми узяли з собою, вже давно зіпсувалася, їсти нічого. У нас везуть ще 3 вагони людей з піонерського табору, теж голодні, природно. Невідомо за що ми платимо страховий внесок.

"Укрзалізниця" загубила потяг у Феодосії

Із Феодосії до Києва вже добу не можуть виїхати пасажири потяга номер 214. Керівництво вокзалу не посняює їм де він, і коли зможе рушити. Подробиці, від очевидців.

Ганна Андрієвська, пасажирка поїзда:
- Вчора, 20 числа, ми повинні були виїхати з Феодосії потягом номер 214 о 18:25, але протягом цього часу ми до цих пір не можемо виїхати з Феодосії. Причина - втрата потягу. Всі пасажири 214-го потягу ночували просто неба на асфальті. Всі вже на нервах, з маленькими дітьми, катастрофічна спека, антисанітарія. Московські потяги відправляють, а київського немає, говорять, що він загубився десь. І ось, що робити, і грошей немає на зворотний шлях, і ось ця ситуація невирішилася, і нас годують цими обіцянками.

У запізнілому поїзді пасажирам продавали воду за космічними цінами

За словами пасажирів потягу "Севастополь-Донецьк", що запізнився з прибуттям у Донецьк на 26 годин, на шляху потяг зупинявся практично щогодини і подовгу стояв у безлюдній місцевості.

Люди з нетерпінням чекали прибуття на яку-небудь станцію, щоб купити воду і продукти харчування, тому що від сильної спеки продукти, припасені в дорогу, зіпсувалися.

Пасажири одного з плацкартних вагонів розповіли, що провідники пропонували пасажирам мінеральну воду по 4 грн за півлітра і пиво по 7 грн за пляшку.

І тільки близько 15 години 20 серпня людям запропонували безкоштовно мінеральну воду, що доставили по вагонах у трилітрових бутлях. Працівники вагон-ресторану потягу "Севастополь - Донецьк" повідомили, що з ініціативи замвиробництва з 6 годин ранку 20 серпня вони стали безкоштовно годувати дітей, в першу чергу малолітніх, віком до 8 років. Всього ж, за їхніми словами, у потязі, відповідно до квитків, знаходилося 150 дітей. Обід містив у собі суп з індички і хліб.

Про безкоштовне надання харчування дітям у вагонах повинні були оголосити провідники потягу, однак, за словами пасажирів, у багатьох вагонах батьки не знали про це. Крім того, у другій половині дня 20 серпня дітям до 10 років, які їдуть в потязі "Севастополь - Донецьк", було роздано сухий пайок і воду. У сухий пайок ввійшли чіпси, печиво двох видів, вафлі і солодкі палички.

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом неналежного поводження з боєприпасами

Понад півмільйона гривень коштуватимуть ремонтні роботи на артскладах Новобогданівки. Такі підрахунки Міністерства оборони. Унаслідок вибухів пошкоджено КПП, казарама, штаб, їдальня, пожежне депо, лазня й котельня. За фактом неналежного поводження з боєприпасами та порушення військовослужбовцями правил техніки безпеки, прокуратура Запорізького гарнізону порушила кримінальну справу.

Уранці рятувальникики поновили роботи з ліквідації наслідіків лиха.

До розслідування долучили і спеціальну урядову комісію, яку очолює віце-прем`єр Андрій Клюєв.

До ліквідації пожежі у Новобогданівці МНС долучило авіатехніку

Ліквідація джерел займання на військових складах триватиме кілька днів. В планах керівництва - повна ліквідація артилерійських складів. Для цього потрібно, щонайменше, 80 млн гривень. Фахівці підраховують збитки, завдані мешканцям Новобогданівки.

Стан здоров’я 38 потерпілих внаслідок вибухів у Новобогданівці задовільний, - повідомляє Міністерство оборони України. Сьогодні роботи з ліквідації наслідків вибухів продовжуються, працює також спеціальний вертоліт, за допомогою якого гасять осередки пожежі.

19 серпня на складах боєприпасів неподалік від села Новобогданівка вибухнули боєприпаси, після чого почалася пожежа. З території військової частини евакуйовано всіх працівників, а також жителів навколишніх сіл. Нинішня надзвичайна подія на військових складах під Новобогданівкою стала третьою подібною подією за останні 2,5 роки.

За матеріалами Кореспондент.net, НТН, 5 каналу
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.