Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Києві Леніну відбили ніс і руку (відео)

Суспільне життя Регіон: м.Київ 11102 перегляди

Опубліковано - 30.06.2009 11:58 | Всі новини | Версія для друку

У Києві Леніну відбили ніс і руку (відео)
У Києві Леніну відбили ніс і руку (відео)
Сьогодні о 4-й годині ранку п’ятеро осіб, які причисляють себе до праворадикальної націоналістичної організації, офіційно не зареєстрованої в Україні, пошкодили пам’ятник Леніну у центрі Києва.

Як повідомили у ЦГЗ ГУ МВС України в м. Києві, за допомогою кувалди, зубила та молотка вони відбили у пам’ятника ніс і частково ліву руку.

Усі п’ятеро затримані. Двоє з них раніше притягувались до кримінальної відповідальності за вандалізм. Серед затриманих - двоє студентів, один охоронець супермаркету «Ельдорадо» і двоє безробітних.

Порушено кримінальну справу за ч. 2. ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Не виключено, що справа буде перекваліфікована за статтею, що передбачає більш суворе покарання, що залежатиме від висновків експертів щодо нанесення матеріальних збитків та зважаючи на те, що пам’ятник занесено до переліку культурних цінностей ЮНЕСКО.

Від “Аратти:” Чесно кажучи, ми не знайшли на офіційному сайті ЮНЕСКО будь-якого згадування про цей монумент, не кажучи про його культурну цінність.

Проте, він має іншу цінність - матеріального доказу одного із злочинів комуністичної партії. Загальновідомо, що цей монумент було закуплено за шаленні гроші у Франції у 1947 році, в той час, коли українців "виховували" черговим Голодомором.

Але ми навіть й не сподіваємося, що цей факт знайде віддзеркалення у кримінальній справі по Голодоморам, яку нині розслідує СБУ. І ми чомусь переконані, якби українцям було відомо, скільки українських діточок було заморено голодом, аби Лазар Каганович отримав задоволення відкрити цей монумет, напевно - не побачили там ні Петра Симоненка, ні інших комуністичних політиканів, які щорічно приходять на це місце для ритуалу вклоніння кривавому ідолові.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.