Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Представник “Нашої Ряби” вибачився за забруднення Росави

Довкілля Регіон: Черкаська область 11673 перегляди

Опубліковано - 2.08.2009 22:31 | Всі новини | Версія для друку

Екологічну катастрофу у Росаві спричинили брудні стоки “Нашої Ряби”? Фото: Сергій КОСЕНКО
Екологічну катастрофу у Росаві спричинили брудні стоки “Нашої Ряби”? Фото: Сергій КОСЕНКО
“Причиною викиду в Росаву брудних вод став “людський фактор”, – твердить директор ЗАТ “Птахофабрика “Миронівська”.

На початку травня цього року на річці Росаві поблизу сіл Малий Ржавець і Полствин Канівського району загинула вся риба. Красива чиста річка перетворилася на смердюче болото.

Місцеві стверджували, що винен у цьому забійний цех ЗАТ "Птахофабрика "Миронівська" (фірма "Наша Ряба"), нечистоти з якого спустили у воду.

Під час зустрічі з журналістами директор ЗАТ "Птахофабрика "Миронівська" Василь Бежинець зауважив, що наразі не встановлено зв’язку загибелі риби з роботою забійного цеху у Степанцях. Проте погодився з тим фактом, що у Росаву скинули зворотні води після очисних споруд підприємства, в яких була перевищена допустима концентрація деяких речовин.

Директор вважає, що у цьому випадку негативно спрацював людський фактор. Василь Бежинець попросив вибачення у жителів Канівщини, які живуть вниз за течією Росави і відчувають певні незручності.

– Десятки мільйонів гривень ми виділяємо на природоохоронні цілі, – каже пан Бежинець. – Нещодавно удвічі збільшили потужності з очистки води, вже після аварії ввели додатковий етап очистки – тригідролізні ємності, аналогів яким поки що немає в Україні. На усіх етапах очистки води встановлені електронні датчики, які показують хімічний склад води. На очисних спорудах працює окрема лабораторія, котра контролює виключно якість води.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.