Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Комісія ЄС: Росія зпровокувала Грузію на військовий конфлікт

Імперія «Совок» 10010 переглядів

Опубліковано - 1.10.2009 04:26 | Всі новини | Версія для друку

Комісія ЄС: Росія зпровокувала Грузію на військовий конфлікт
Комісія ЄС: Росія зпровокувала Грузію на військовий конфлікт
Обстріл Цхінвалі грузинськими військами поклав початок війні, але він став лише кульмінацією провокацій ззовні. Комісія ЄС з розслідування причин війни між Росією та Грузією у серпні 2008 року представила свою доповідь у Брюсселі.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це йдеться у доповіді Комісії ЄС з розслідування російсько-грузинської війни, що сталася у серпні 2008 року, текст якої оприлюднено на сайті Комісії.

“Обстріл Цхінвалі грузинськими збройними силами в ніч з 7 на 8 серпня 2008 року визначив початок широкомасштабного збройного конфлікту в Грузії, хоча він і був лише кульмінацією в тривалому періоді зростаючого тиску, провокацій та інцидентів”, - написано у документі.

Комісія відзначає, що конфлікт має глибокі корені в історії регіону та національних традиціях людей. Незважаючи на те, що регіон, за висновками Комісії, має досить тривалу історію мирного співіснування народів, водночас деякі малі народності відчували себе позбавленими низки прав. При цьому радянський федералізм не допоміг подолати латентний антагонізм в регіоні, а короткотерміновий період хаосу після розпаду Радянського Союзу додав ще більше недовіри і навіть ворожості в регіоні.

“Хвиля піднесення самосвідомості, яка наслідувала політичні зміни в Грузії з кінця 2003 року, зіткнулася з іншою хвилею самовпевненості з боку Росії, яка намагалася створити привілейовану зону інтересів в найближчому закордоні”, - написано у доповіді.

Робота Комісії ЄС на чолі з Хейді ТАЛЬЯВІНІ була започаткована у грудні 2008 року. Результати очікувалися у липні цього року, однак голова комісії попросила додаткового терміну для підготовки доповіді.
На початку серпня 2008 року відбулася війна між Росією та Грузією, в результаті якої Росія фактично окупувала два регіони Грузії – Абхазію та Південну Осетію, - визнавши незалежність цих самопроголошених республік.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.