Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Росії оголошено траур

Суспільне життя 10829 переглядів

Опубліковано - 5.12.2009 15:35 | Всі новини | Версія для друку

“Хромую лошадь” двічі штрафували за порушення пожежної безпеки
“Хромую лошадь” двічі штрафували за порушення пожежної безпеки
Президент Росії підписав указ про оголошення по всій країні 7 грудня днем трауру у зв’язку з пожежею в клубі “Хромая лошадь” в Пермі, де за останніми даними загинуло 109 осіб.

Крім того, Дмітрій Мєдведєв доручив надати матеріальну допомогу постраждалим і сім'ям загиблих та вимагає постійно тримати його в курсі того, що відбувається, передає РІА Новості.

Раніше триденний траур був оголошений в Пермському краї. Повідомлялося, що місцева адміністрація виділить родичам загиблих по 100 тисяч рублів. Провідні російські телеканали (ВГТРК, Перший, НТВ, Рен-ТВ та інші) вже внесли зміни в програму на вихідні, виключивши з неї всі гумористичні та розважальні передачі. У минулі вихідні подібні зміни було внесено до телеефіру у зв'язку з катастрофою "Невського експреса".

В цілому, Медведєв висунув вимогу не заощаджувати на наданні допомоги, відзначає "Інтерфакс". "Якщо можливо щось зробити в Москві, то в міру виникнення медичних показань, з урахуванням стану хворих, треба відправляти їх до Москви. Якщо це неможливо, надавати допомогу на місці, у тому числі з використанням сучасних технологій. Якщо щось потрібно з Москви, давайте перекинемо ", - сказав він на нараді в режимі відеоконференцзв'язку з головою МНС Сергієм Шойгу, міністром внутрішніх справ Рашидом Нургалієвим і очільником Міністерства охорони здоров'я Тетяною Голіковою, які перебувають в Пермі.

Президент РФ доручив голові МНС продумати питання істотного посилення покарання за невиконання приписів органів пожежного нагляду і вимагає покарати винних по всій строгості закону. "Все, що сталося, не може бути кваліфіковано інакше, як злочин", - заявив він.
Від опіків, отруєння газом і в тисняві загинули 109 осіб
Від опіків, отруєння газом і в тисняві загинули 109 осіб
Пожежа в нічному клубі "Хромая лошадь" сталася в ніч на 5 грудня під час вечірки з нагоди восьмої річниці закладу. Клуб вигорів практично повністю: площа пожежі склала 400 квадратних метрів при загальній площі закладу в 500 квадратних метрів. З присутніх 250 осіб (було запрошено 280) від опіків, отруєння газом і в тисняві загинули 109 осіб (93 людини загинули на місці події, ще 11 осіб померло в лікарнях), ще понад 130 постраждалих перебувають в медичних закладах, більшість з них знаходиться у важкому стані.

На ліквідації пожежі було задіяно понад 700 чоловік - працівників МНС, МВС і медиків.

В якості основної причини пожежі розглядається використання піротехніки в приміщенні. Ймовірно, стовп іскор від "холодного феєрверку" виявився надто високим і досяг обшивки стелі, яка миттєво спалахнула.

За іншою версією, феєрверк був неякісним, тому залп виявився дуже сильним. Ще одна вірогідна причина пожежі - несправна проводка освітлювальних софітів над танц-підлогою. Повідомлялося, що раніше "Хромую лошадь" двічі штрафували за порушення правил пожежної безпеки.

У справі про пожежу затримані дві особи: виконавчий директор закладу Світлана Єфремова і співзасновник клубу Анатолій Зак, що намагався зникнути і був затриманий вже поза містом, який стверджує, що не має відношення до нічних подій, оскільки клуб здавав в оренду. Зак і Єфремова підозрюються в тому, що допустили порушення правил пожежної безпеки. Слідчі розшукують ще чотирьох підозрюваних у цій справі.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.