Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Козацька зрада

Вибори-2010 Регіон: Запорізька область 10861 перегляд

Опубліковано - 29.01.2010 17:42 | Всі новини | Версія для друку

Новоспечений “козак”
Новоспечений “козак”
У Запоріжжі кандидату в Президенти, двічі несудимому лідеру Партії регіонів Віктору Януковичу подарували старовинну козацьку шаблю і булаву.

Як передає кореспондент УНІАН, власником одразу двох історичних цінностей - козацької шаблі та булави XVII століття став сьогодні кандидат у Президенти України В.Янукович.

Старовинна шабля, булава і пернач - символи козацької доблесті було вручено йому сьогодні на зустрічі з представниками Спілки козаків "Військо Запорозьке", що відбулася на території Національного заповідника "Острів Хортиця" - в "Музеї історії запорозького козацтва.

Після підписання декларації зі Спілкою козаків шаблю було вручено кандидату в Президенти України Верховним отаманом, генерал-хорунжим Олександром Панченком, а булаву, яка традиційно вручалася в середовищі козаків тому, хто йде в доленосний похід, підніс В.Януковичу присутній на підписанні декларації єпископ Запорізький і Мелітопольський Йосип.

Приймаючи дари, В.Янукович наголосив, що вручення їх для нього "дуже символічне", а також зазначив, що розуміє, яку відповідальність бере на себе, і пообіцяв всіляко підтримувати козацтво, "оскільки воно виконує дуже велику роль в патріотичному вихованні молоді".

Сьогодні на о. Хортиця В.Янукович підписав зі Спілкою козаків України декларацію, що передбачає ухвалення Закону "Про козацтво України" і включення до бюджету фінансування на розвиток козацтва.

"Керуючись Конституцією України, чинним законодавством України та власним Статутом, Спілка козаків України "Військо Запорізьке" ухвалила рішення підтримати в передвиборній компанії кандидата на посаду президента України від Партії регіонів Віктора Януковича", - йдеться в декларації.

У декларації, зокрема, йдеться, що після обрання президентом В.Янукович буде "сприяти внесенню пропозицій козацьких організацій при розробці законопроектів"; "залучати членів козацьких організацій як експертів до участі в парламентських слуханнях"; "сприяти ухваленню закону "Про козацтво України".

Крім того, до декларації внесено пункти, що стосуються фінансування розвитку козацтва, статусу російської мови як другої державної, напрямків діяльності у зовнішній політиці: збереження позаблокового статусу.

Зі сторони козаків декларацію підписав Верховний отаман, генерал-хорунжий Спілки козаків України "Військо Запорізьке" Олександр Панченко. За його словами, Спілка об'єднує 16 козацьких організацій області, чисельністю близько 10 тис. осіб.
Олександр Панченко - головний розкольник сучасного українського козацтва
Олександр Панченко - головний розкольник сучасного українського козацтва
Довідка "Аратти". Створення в 1994 р. окремої Всеукраїнської громадської організації "Спілка козаків України "Військо Запорозьке", яку очолив верховний отаман генерал-хорунжий Олександр Панченко і яка не залежала від Міжнародної організації "Українське козацтво", поклало початок розпаду єдиного козацького організаційного стану на окремі козацькі громади, які почали самостійно вирішувати свою долю та шукати свої шляхи розвитку.

Той, хто більше не бажав сповідувати православ'я під юрисдикцією Київського патріархату, той "відбрунькувався" у так зване "Військо запорізьке низове"(ВЗН). Проросійськи налаштоване козацтво очолив Олександр Панченко. Та невдовзі керманич новоспеченого товариства був застуканий на хабарах і загримів за ґрати. Пізніше Президент Леонід Кучма амністував проросійського пройдисвіта.

Восени 2004 року, за сприяння запорізького міського голови Євгена Карташова він незаконно одержав на товариство близько 70 тисяч гривень, третину яких напередодні виборів Президента України привласнив і, за поки що непідтвердженою інформацією, використав для пиятики своїх козаків, доправлених у Київ для придушення Майдану, яке тоді готували симпатики Януковича. Потрапивши на гачок слідчих, Панченко опинився за кордоном. Був оголошений у розшук. Нині користується підтримкою Запорізької ОДА. Займає неприховану проросійську позицію.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.