Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нардеп побачила символіку у руйнуванні пам’ятника засновникам Києва

Влада 9975 переглядів

Опубліковано - 24.02.2010 14:47 | Всі новини | Версія для друку

Нардеп побачила символіку у руйнуванні пам’ятника засновникам Києва
Нардеп побачила символіку у руйнуванні пам’ятника засновникам Києва
Якщо вже розвалився цей пам’ятник, то перше питання, яке в мене виникає: а чи не знак це нам усім?

Про це заявили народний депутат Катерина Лук'янова, повідомила прес-служба.

Кий, Щек, Хорив та Либідь згадуються у Нестора Літописця у «Повісті временних літ». За легендою, троє братів і сестра оселилися на київських пагорбах, згодом побудували місто і назвали його на честь старшого брата. Археологічні розкопки на згаданих у літописі горах Щекавиці і Хоривиці підтверджують існування на території сучасного Києва у 5 ст. н.е. декількох поселень. Вважається, що Кий був реальною особою — князем полян, який жив у 5-початку 6 ст., підтримував зв'язки з візантійським імператором, їздив до Константинополя, де був прийнятий з великими почестями. Дружина Кия здобула ряд перемог над волзькими та камськими болгарами.

«Київ бере свій початок з цих легендарних постатей», — говорить депутат Верховної Ради Лук’янова. — «І якщо вже розвалився цей пам’ятник, то перше питання, яке в мене виникає: а чи не знак це нам усім? Чи не пора замислитись, чи правильним шляхом іде наша держава, в тому напрямку, і чи не розвалиться через помилки політиків Київ, а згодом — і вся Україна? Якщо згадаємо, що завтра має відбутись інавгурація сумнівно обраного Президента Януковича, то чи не означає цей прикрий випадок, що згодом і вся Україна може розділитись по Дніпру?».

«Символічно, що вціліла саме частина пам’ятника з жінкою. Може, це теж знак — поки чоловіки воюють між собою і цим руйнують країну, жінкам час замислитись і брати владу в свої руки?», — розмірковує Лук’янова.

«А якщо ж говорити не про символізм, а про конкретну відповідальність, то тут слід спитати у нинішньої київської влади: куди дивились очі молодої команди пана Черновецького, що навіть пам’ятники руйнуються? Чи не вийде так, що Київ, який заснували три легендарні князі, і який простояв більше, ніж півтора тисячоліття, доведе до повного знищення всього лише один недолугий з командою жадібних посіпак?», — запитує депутат.

«Київські чиновники через свою жадобу збагачення вже привчили киян, що якщо вже щось і руйнується, то це обов’язково комусь вигідно, і в першу чергу — нинішній київський владі. Всі ж пам’ятають, як нещодавно, щоб побудувати черговий розважальний комплекс, біля метро «Дарниця» було вирубано столітні дерева. І це був далеко не поодинокий випадок злочинної бездіяльності нашого мера. Я сьогодні переглядала коментарі до новини про пам’ятник, так один киянин так і написав: якщо його умисно пошкоджено з метою захоплення території парку, то треба розібрати мерію на цеглини, як французи зробили у свій час із Бастилією! Ця реакція показує, що пересічні українці вже готові мало не пустити в хід кулаки, щоб зберегти рідне місто», — підсумувала Лук’янова.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.