Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Аскети з РПЦ можуть бити українських журналістів. Так вважає прокуратура.

Медіа 10706 переглядів

Опубліковано - 19.09.2006 16:59 | Всі новини | Версія для друку

Аскети з РПЦ можуть бити українських  журналістів. Так вважає прокуратура.
Аскети з РПЦ можуть бити українських журналістів. Так вважає прокуратура.
Прокуратура міста Києва відмовила у порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів “5 каналу” на території Києво-Печерської лаври.

Про це Медіа-профспілці повідомила журналістка Наталя Тугузова. “Я отримала листа з прокуратури Києва за підписом прокурора відділу слідчого управління Кирила Казака. У листі ідеться про те, що прокуратура Києва відмовила порушенні кримінальної справи з формулюванням «за відсутністю складу злочину”, - пояснює Наталя Тугузова

“Мене неодноразово викликали в прокуратуру Києва впродовж 10-денного терміну, що був відведений на досудове слідство”, - каже Наталя. За її словами. доказами у цій справі слугують лише її свідчення, і любительський відеозапис інциденту. “Запис не дуже тривалий і якісний, тому, скоріш за все, його не врахували”, - зазначає журналістка.

Відеокасету, на якій оператор “5 каналу” Олександр Плотніков знімав перебіг інциденту служителі Києво-Печерської Лаври “5-му каналу” повернули, але стерту, без жодного запису. “Прокуратура міста не долучила її до справи”, - каже журналістка. Так само не взяли до уваги слідчі і любительський запис зйомки, зроблений туристами з Москви.

Але найголовніше те, що журналісти поки що не можуть знайти свідків інциденту. “Московські туристи, що зняли нас з оператором на любительську фотокамеру, не захотіли встрявати в цей конфлікт - в приватній розмові вони пояснили, що не хочуть свідчити. А інші люди, прихожани, які були на місці події, теж не свідчили б на мою користь”, - каже Наталя.

Нагадаємо, що конфлікт між знімальною групою “5-го каналу” і настоятелем Києво-Печерської Лаври, архієпископом Павлом стався 28 серпня, коли журналістка Наталя Тугузова спробувала взяти в намісника Лаври, архієпископа Павла коментар з приводу створення в Україні Єдиної Помісної церкви. На наступний день Наталя написала заяву у Печерський райвідділ міліції. Звідти через 3 дні її передали до прокуратури Печерського району, а потім – як резонансну справу - до прокуратури міста Києва.

Медіа-профспілка звертається до всіх журналістів з проханням звернути увагу на цю ситуацію і допомогти знайти свідків, які бачили подробиці інциденту у Лаврі 28 серпня 2006 року.

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Медіа»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.