Нещасливий шлюб батьків гірший для дітей, ніж розлучення

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.07.2010 22:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10677

Дітям із сімей, де відносини між батьками постійно перебувають у стані конфлікту, складніше облаштувати особисті стосунки в дорослому віці, стверджують експерти.

Нещасливий шлюб батьків гірший для дітей, ніж розлучення. Він травмує дітей психологічно (К.Савицький “Сімейна сварка”)

Найчастіше пари намагаються зберегти шлюб задля дітей, побоюючись, що дитині буде складно рости в неповній сім'ї. Але, за словами фахівців, подібна тенденція має вельми негативні наслідки, повідомляє medicinform.net.

У масштабному дослідженні експерти вивчали 7000 сімей з дітьми. На початку спостереження опитали тільки батьків, а через 5 і 10 років дізнавалися думку як батьків, так і дітей. До того моменту вік дітей становив від 18 до 34 років.

Встановлено, що діти батьків, які були розлучені, відчували себе щасливішими, ніж діти батьків, які продовжували жити разом, незважаючи на скандали і негативне ставлення один до одного. Найчастішою проблемою дітей зі "скандальних сімей" були складнощі в облаштуванні особистих стосунків і створенні сім'ї у подальшому.

Також за результатами дослідження було встановлено, що щасливий шлюб батьків жодним чином не позначається на особистому житті дітей. Діти щасливих батьків могли мати як міцні сім'ї, так і складні взаємини з партнерами.

Психологи вважають, що батьки не повинні залишатися разом тільки через дітей, оскільки негативні стосунки між собою психологічно травмують дітей і спричиняють виникнення складнощів у побудові особистих відносин у майбутньому.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.