Жінки віддають перевагу чоловікам із жорстким характером - думка американок

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.08.2010 21:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10995

Правда життя полягає в тому, що жінки в душі віддають перевагу жорстким чоловікам-“самцям” з яскраво вираженим чоловічим характером, а не скромним і романтичним.

Такий результат досліджень, проведених групою американських учених, про які повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на британську радіостанцію Бі-бі-сі.

Як виявилося, сучасна жінка оцінює стриманість і скромність чоловіка як ваду, яка не дозволить йому добитися в житті успіху й забезпечити в майбутньому свою родину. На думку фахівців, таке ставлення "закладено генетично" і виробилося в ході становлення людського суспільства.

Однак чоловіки не бачать нічого поганого у жіночій скромності, зазначають вони.

"Для чоловіків і жінок є риси характеру, які повинні або не повинні бути, щоб викликати загальну симпатію", - заявила керівник робіт психолог з американського Університету Ратджерса /штат Нью-Джерсі/ Корін Мосс- Райказін.

"Так, жінка повинна бути товариською, однак їй не слід намагатися нав'язувати свою точку зору. При цьому історично чоловік завжди був більш незалежним і більшою мірою індивідуальний", - підкреслила вона.

У спеціальному експерименті взяли участь 132 жінки та 100 чоловіків, тому про репрезантивність дослідження можна посперечатися. В той же час, 75% сучасних чоловіків свято вірять, що романтик - це їхнє друге ім'я.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.