На Хортиці порубали та спалили язичницьких богів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.09.2010 05:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11380

6 вересня на острові Хортиця в Запоріжжі невідомі осквернили скульптури язичницьких богів, встановлені на трьох святилищах заповідного острова. А в оселі рідновіра Величара Бабича міліція провела обшук у справі про вибух у Свято-Покровському храмі.

Волхви звинувачують Московський патріархат

Спалено щонайменше чотири скульптури - Перуна, Макоші, Дажбога та Білобога, а ще три скульптури слов'янських богів - Перуна, Макоші і Велеса - порубано сокирою і скинуто в Дніпро, повідомляє “Репортер Запоріжжя”.

За словами керівника українських язичників Запоріжжя, голови Руського православного кола, волхва Світовита Пашника, про даний факт він уже проінформував ГУ МВС регіону, СБУ в Запорізькій області та Запорізьку облдержадміністрацію.

За словами волхва, розорення капищ могло бути спеціальним ритуалом, в якому вандали "копіювали" князя Володимира.

"Тут працювала організована група, і особливе коло підозрюваних тут дуже вузьке, і не знайти їх - це буде ганьба для наших органів влади, - заявив волхв. - Швидше за все, винен Московський патріархат".

Як повідомлялося, в Українській православній церкві Київського патріархату вважають, що вибух у Свято-Покровському храмі в Запоріжжі - це дії певних антихристиянських груп, язичників. "Знаючи їх ненависть до святого князя Володимира, що приніс нам християнство, цілком можна припустити, що це зробили саме вони", - заявив голова інформаційно-видавничого відділу УПЦ КП єпископ Євстратій (Зоря).

Запорізькі рідновіри потрапили до кола підозрюваних у здійсненні вибуху в Свято-Покровському храмі

У запорізького рідновіра міліція провела обшук будинку

7 вересня, в одного із запорізьких активістів конфесії Рідна Віра Величара Бабича міліція провела обшук. Його самого в цей час не було вдома і навіть у місті. Двері представникам правоохоронних органів відкрила його мама.

Як розповів по телефону "РепортерUA" сам Величар, його підозрюють у можливій причетності до вибуху в Свято-Покровському храмі Запоріжжя.

"Однак у мене є алібі - того дня я перебував у відрядженні в іншому місті", - зазначив Величар Бабич. На запитання кореспондента, чому міліція виявляє до нього такий інтерес, Величар відповів, що він вже кілька років бере участь у багатьох акціях патріотичних сил. Крім того, за словами Бабича, він активно цікавиться бойовими мистецтвами та методиками виживання, грає в страйкбол. "Тому міліція сприймає мене як "бойовика" і чекає від мене можливих дій у відповідь на вчорашню НП з язичницькими святилищами на Хортиці", - говорить рідновір.

До речі, міліція, за словами підозрюваного, не знайшла протизаконних речей у нього вдома. Проте міліціонери вилучили страйкбольних піротехніку і армійську димову шашку. "Я днів через 5 приїду в Запоріжжя і знайду слідчого, який веде цю справу. Хочу з ним поспілкуватися, а також хочу повернути свою конфісковану піротехніку", - говорить Величар. За його словами, запорізька громада Рідної Віри обіцяє знайти йому адвоката, щоб підозрюваному було легше спілкуватися зі слідством.

Як повідомлялося раніше, 28 липня близько чотирьох годин дня в храмі на Малому ринку в Запоріжжі прогримів вибух. За словами служителів храму, вибухнув згорток, що лежав біля дверей до храму.
Постраждали дев'ять людей, в лікарні на операційному столі померла найважча потерпіла - 80-річна черниця Людмила.

Через майже місяць з дня вибуху у справі з'явився новий поворот. Підозрюваний у вибуху 25-річний паламар Євген Федорченко повідомив своєму адвокату, що причетний до вибуху.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.