Від Президента вимагають вжити адекватних кроків у відповідь на дії Росії

Автор/джерело -  © ZAXID.NET



Дата публiкацiї - 25.11.2010 11:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12226

Луганські свободівці вимагають закрити “Рускіє центри” і припинити діяльність проросійських партій та громадських організацій.

Голова Луганської облорганізації ВО «Свобода» Д.Снєгирьов 25 листопада звернувся до Міністерства юстиції України та Президента України Віктора Януковича з вимогою закрити культурні представництва РФ на території України, т.зв. «Рускіє центри», та заборонити діяльність політичних партій та громадських організацій проросійського спрямування у відповідь на закриття в Росії Федеральної національно-культурної автономії українців.

Про це повідомила Луганська обласна організації ВО «Свобода».

Нагадаємо, Верховний Суд РФ ліквідував Федеральну національно-культурну автономію українців Росії, тож «Свобода» вимагає від Януковича дати політичну оцінку діям російської сторони щодо заборони діяльності ФНКАУ.

За словами Снєгирьова, в Україні функціонують культурологічні представництва РФ, т.зв. «Рускіє центри», які в своїй діяльності стоять на позиціях ворожих українській державності та невизнання фактів української історії, які стосуються періодів національно-визвольної боротьби та Голодомору як геноциду українського народу.

«На території України функціонують та ведуть активну політичну діяльність громадські організації та партії проросійського спрямування, які своєю діяльністю несуть загрозу територіальній цілісності України», - запевняє Снєгирьов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.