Котлети з мух Або як Янукович по-проФФесорськи зняв “перекоси” з російською мовою та Чорноморським флотом РФ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.10.2006 23:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1289

Прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявив, що влада повинна створити комфортні умови для проживання російськомовного населення на Україні.

"Ми знаємо, що ті чиновники, які допустили перекоси в цьому плані, вони створили цю проблему... Перекоси всі сьогодні знято: у судах, в лікарнях, в учбових закладах", - завірив глава українського уряду в інтерв'ю програмі "Вєсті нєдєлі", повідомляє Lenta.Ru.

За словами Януковича, російська мова "вимагає певного статусу" на Україні. "Питання рано чи пізно буде вирішено. Чи то воно буде вирішене в парламенті, чи то воно буде вирішене на референдумі", - сказав прем'єр.

Янукович також прокоментував проблему базування Чорноморського флоту РФ у Криму. Глава українського уряду пообіцяв будувати відносини з Росією в цьому питанні на взаємовигідних умовах. "Потрібно розділити: котлети в один бік, макарони - в іншу", - сказав Янукович.

За словами Януковича, Україна та Росія є партнерами і зобов'язані бути передбачуваними по відношенню один до одного. "У цьому полягає все. Інше, як мовиться, - процеси", - додав Янукович.

Кажучи про постачання російського газу, Янукович закликав до спільної розробки родовищ. При цьому прем'єр завірив, що Україна виконає всі умови із транзитних поставок газу до Європи.

Від “Аратти”:
- Цікаво, невже прем`єр-міністр України (підкреслено нами) помічає тільки “перекоси” з російською мовою? Узяти, для прикладу, Алчевськ, - невже минулої зими люди залишилися без тепла тільки тому, що мали єдину проблему – з мовою?

І не останній людині (за посадою) в Україні варто хоч інколи зазирати до тексту Основного Закону своєї країни, щоб знати про елементарні речі, - наприклад, - про статус російської мови.

А в питанні статусу Чорноморського флоту ми не змогли знайти раціональне зерно: якщо мова йде про взаємовигідні умови, то чому компоненти другої страви – окремо. Якщо він мав на увазі, що – Крим – Україні, а флот РФ – нехай шукає собі інше місце базування, то це, звичайно, слушна пропозиція. Але, певно, Росія буде пручатися. І доведеться Віктору Федоровичу знову їхати в Москву на лікування. За черговою “кремлівською пігулкою”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.