Стародавні люди родичалися з неандертальцями?

Автор/джерело -  © “Оглядач”



Дата публiкацiї - 1.11.2006 02:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1325

Вчені не виключають можливість, що сучасні люди, які жили в епоху, коли ще зберігалися племена неандертальців, вступали з ними в статеві стосунки.

До такого висновку прийшли дослідники з Вашингтонського Університету в Сент-Луїсі, які вивчали 30 000-річні скам'янілі рештки в одній з печер на території Румунії.

Вони знайшли, що кістки мали характерні риси і ранньої людини, і неандертальця, і припустили, що ці два типи людських істот схрещувалися між собою.

Група вчених на чолі з професором Трінкаусом вказує на кілька анатомічних особливостей "румунських" кісток, які виглядають досить примітивними для homo sapience, але мають характерні для неандертальців ознаки.

Вони містять великий "потиличний вузол", опуклість на задньому боці черепа, а також інші особливості, такі як більш низько посаджена щелепа й лопатки.

"Ці дані посилюють гіпотезу про "мозаїчну природу" ранніх сучасних європейців і складну динаміку людських репродуктивних особливостей у період, коли сучасні люди розселялися по Європі, рухаючись на захід", - ідеться в статті професора Трінкауса, опублікованій в "Записках Національної академії наук" (Proceedings of the National Academy of Sciences).

Якщо відкриття вчених підтвердиться, це буде справжньою революцією в нашому розумінні про еволюцію людини. Оскільки, згідно з новою гіпотезою, сучасна людина не прийшла на зміну неандертальцю, а дотепер має в собі його кров.

Від "Аратти": Існує теорія, що все погане, що має людина (так званий “ген злочинності”) - передалося в спадок від неандертальців...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.