Азарову за 100 тисяч доларів втулили сайт, незрозумілі ролики і “Гарнюню”

Автор/джерело -  © “Експрес”



Дата публiкацiї - 26.03.2011 07:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13524

МЗС та корпорація CNN презентували міжнародну інформаційно-пізнавальну кампанію України.

Юрій Сак: «Гарнюня – сучасна, красива, розумна, харизматична українка, яскрава представниця жіночої половини українського народу. Образ Спритка – це сучасний український хлопець, типовий представник прогресивної української молоді»

Як повідомляє "Радіо Свобода", "відтепер в інтернеті та на CNN, BBC, інших міжнародних телеканалах проходить кампанія під гаслом "Україна = відкритість".
"Її символи – дівчинка Гарнюня і хлопчик Спритко.

Кліпи та інформація на сайті www.ukraineallaboutu.com знайомлять іноземців із традиціями, історією, інвестиційними можливостями та економічним потенціалом України", - йдеться у публікації.

Як зазначається, "створення відеороликів та інтернет-сторінки коштувало держбюджетові України 100 тисяч доларів США".

За словами креативного директора проекту Юрія Сака, "проведені у столицях ЄС рік тому соціологічні опитування засвідчили: понад 60% пересічних європейців не знають України. А та меншість, яка про Україну чула, дізналась про її існування з повідомлень у ЗМІ", наголошується у публікації.

Серед імен, які представлені на новому сайті, немає прізвищ політиків. Зокрема, Україну представляють боксер Віталій Кличко, співачки Джамала, Ані Лорак, Гайтана, митці Олександр Мукомелов та Олександр Гайдай. Водночас, інвестиційний потенціал України представляють експерти міжнародних консалтингових компаній, науковці та бізнесмени.

Як зазначив представник команди розробників, працівник CNN Василь Мірошниченко, спеціально для інвесторів у рамках бренду створено сторінку під назвою Ukraine Moving at Fast Lane, розраховану саме на іноземний капітал.

"Ми говоримо зараз про дві презентаційні кампанії, які вже відбуваються. Це CNN та BBC. Але у принципі мова іде про більш системний підхід. І за умови, що буде на це фінансування (не обов’язково державне), це будуть просування загалом України через міжнародні форуми, друковані ЗМІ", - сказав він.

"У цілому кампанія про відкриття України світові розрахована на найближчі 10 років. Серед її розділів – презентація різних музичних та мистецьких фестивалів, віртуальні прогулянки по вулицях міст", - йдеться у публікації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.