Посол Грузії в Україні просить вибачення в українських журналістів

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 19.07.2011 02:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14648

В понеділок у Києві комендант посольства Грузії накинувся з кулаками на журналіста видання «Коментарі» Олександра Ямкового, який висвітлював акцію активісток жіночого руху FEMEN.

Комендант посольства Грузії б’є журналістів які фотографують акцію FEMEN

Оголені активістки виступали на підтримку грузинських фоторепортерів, підозрюваних у шпигунстві. Ямковий, за даними прес-служби FEMEN, перебуває у київській лікарні з підозрою на струс мозку.

Посол Грузії повідомив Радіо Свобода про те, що доручив своєму заступникові сьогодні ж підготувати наказ про звільнення коменданта посольства, громадянина Грузії, причетного до насильства.

«Я вже три дні відсутній в Києві, перебуваю у короткостроковій відпустці, і мені дуже прикро, що співробітник посольства, який працює за контрактом, він не дипломат, перевищив свої повноваження», – сказав Катамадзе.

За його словами, за 17 років існування посольства Грузії в Україні були різні складні ситуації, але жодного разу не було навіть «маленького непорозуміння між посольством і журналістами».

Посол Грузії в Україні Григол Катамадзе

«Мені дуже прикро і я хочу сказати як посол і як грузин, хочу попросити вибачення у ваших колег, в журналістів, перед якими наш співробітник повів себе неадекватно», – наголосив грузинський дипломат.

Грузинські ЗМІ протестують через справу фотографів

При цьому Григол Катамадзе відмовився коментувати справу грузинських фоторепортерів. За його словами, нині триває слідство, яке разом із судом дадуть остаточну відповідь з цього приводу.

У Грузії трьох фоторепортерів, включно з особистим фотографом президента Саакашвілі, звинувачують у шпигунстві на Росію.

Низка грузинських ЗМІ і громадських організацій поставила під сумнів офіційну версію, заявивши, що грузинська влада не представила фактичних доказів провини фотокореспондентів. Вони вимагають звільнити фотографів на поруки і, з огляду на великий резонанс, розкрити матеріали слідства.

Щоб привернути увагу до справи, деякі грузинські газети на місці фотографій опублікувала напис «Протест» або перекреслене червоною рискою зображення фотокамери у червоному колі.



Увага! Натискаючи на кнопку перегляду відео ви підтверджуєте те, що вам більше ніж 18 років. Особам, молодшим за 18 років ми наполягаємо відмовитись від перегляду цього ролику, оскільки його зміст не приназначений для таких осіб.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.