Адміністрація Київської області намірилася переїхати в Ірпінь

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 20.07.2011 11:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14665

Влада вирішила перенести центр Київської області зі столиці в Ірпінь, який знаходиться за 18 км від Києва.

На думку губернатора Київщини Анатолія Присяжнюка, Ірпінь якнайкраще підходить на цю роль - недалеко від Києва, хороше транспортне сполучення з іншими населеними пунктами області, є вільна земля. Презентація проекту вже відбулася. За словами Присяжнюка, на перенесення піде 5 років і мільярд гривень, пише Сегодня.

Головна причина, чому Київ повинен залишитися тільки столицею країни, але не центром області - це гроші. В області вважають, що в Києві і так багато підприємств, які платять податки, а отже поповнюють горбюджет. А області потрібні додаткові кошти для розвитку тієї ж інфраструктури. Зараз же, наприклад, підприємство, яке знаходиться в області, платить податки в столиці. Другий мотив перенесення, на думку обласних чиновників, - банальна зручність.

Жителям Київщини набридло мотатися по столиці і збирати потрібні папери то на Хрещатику, то на Великій Васильківській, де знаходиться різні управління обладміністрації. Але в Києві від цієї ідеї далеко не в захваті. У мерії запевняють, що "це питання ще дуже дискусійне".

Чиновники запевняють, що, Київ не має наміру розлучатися ні з однією тисячею бюджетних гривень, але з іншого боку, це допомогло б хоч якось розв'язати проблему з пробками і реалізувати багато спільних проектів з областю - винесення шкідливих підприємств, окружна дорога, місце для нового кладовища і сміттєспалювального заводу).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.