Жіноча зрада для шлюбу небезпечніше

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.09.2011 19:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15159

Психологічні дослідження доводять, що після зради чоловік може переоцінити на краще свій шлюб, усвідомивши його переваги. Але жінки реагують зовсім інакше.

З виразом «хороший перелюб зміцнює шлюб» вчені не погоджуються, але визнають, що певний сенс в ньому справді є, повідомляє medikforum.ru.

За словами психолога Наталії Щукіної, подружня зрада дозволяє чоловікові звільнитися від емоційної втоми і негативної енергії, які він не дозволяє собі виплескувати на дружину.

В основному, чоловік зраджує заради сексу як такого. Комусь потрібно буквально нове тіло. Чоловіки у віці старше 45 років оцінюють жіноче тіло особливо упереджено: зв'язок з жінкою з красивою моложавою фігурою - свідчення того, що вони сексуально затребувані. Привабливе тіло може виявитися необхідним стимулом для чоловічого лібідо. І, як підкреслюють фахівці, зважившись морально на зраду, чоловік не буде довго шукати партнерку - скористається найближчою підходящою ситуацією. Наприклад, поїздкою або відсутністю дружини, - саме в таких обставинах відбуваються випадкові зв'язки у більшості чоловіків.

Однак, отримавши свою частку адреналіну від "стороннього" сексу і піднявши самооцінку, чоловік може почати набагато сильніше цінувати свій шлюб. Звільнившись від емоційної напруги, чоловік починає по-іншому оцінювати життєві обставини і розуміє наскільки щасливий в сім'ї.

Проте жінка психологічно зовсім по-іншому оцінює свою відповідальність за шлюб. Слабка стать довше йде до подружньої зради і набагато рідше шукає чисто фізичних почуттів на стороні. Головне для жінки - емоційна складова, і якщо вона потребує такого зв'язку на стороні, значить, не відчуває її з шлюбним партнером і вже готова зруйнувати шлюб, нехай сама ще цього не усвідомлюючи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.