Хто обманув Президента?

Автор/джерело -  © ВГО “Українська асоціація власників зброї”



Дата публiкацiї - 2.11.2011 19:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15710

Відкрита заява Всеукраїнської громадської організації “Українська асоціація власників зброї”.

Під час розширеного засідання КМУ Президент Віктор Янукович заявив що за інформацією наданою йому правоохоронними органами (хоча МВС нічого не відомо про це - прим. "Аратти"), в Україні триває масова закупівля зброї з метою нападу на органи влади.

Слід зазначити, що ми завжди стримано коментуємо діяльність та заяви профільного відомства, проте тільки не в цьому випадку.

Тим, хто не знає як в Україні відбувається купівля зброї, повідомляємо – зброя це не картопля, її неможливо придбати в гастрономі. Зброю продають тільки в магазинах зброї і продажу передує дуже складна процедура отримання дозволу.

Проте кожен українець знає про існування нелегального ринку зброї і хто до цього причетний. Нажаль, профільне відомство, у функції якого входить боротьба з незаконним обігом зброї, саме і відзначилось на цій ниві останнім часом.

Красномовним підтвердженням цього є факти нелегального продажу зброї співробітниками міліції у Львові та у Харкові.

Наші швейцарські колеги з проекту Small Arms Survey, що є основним міжнародним джерелом інформації з усіх аспектів стрілецької зброї для урядів, політиків та вчених, надали нам інформацію про кількість стрілецької зброї в Україні. Отже, за їхніми підрахунками в Україні 3 100 000 стволів нелегальної зброї. Зауважимо, що це данні на 2007 рік.

В зв’язку з усім вищесказаним виникло декілька питань, на які має отримати відповідь суспільство, щонайменше його легально озброєна частина.

Якщо правоохоронці інформують Президента, а він в свою чергу суспільство про факти масової незаконної купівлі зброї, то чому ми не чуємо про перекриті канали розповсюдження та покарання причетних до цього?

Чи не створюють подібні заяви підґрунтя для репресій та утиску прав легальних власників зброї?

У будь-який цивілізованій країні світу легальні власники зброї є запорукою внутрішньої та зовнішньої безпеки країни, не є виключенням і 2 млн. українських власників зброї.

Хочемо зі свого боку запевнити усіх співвітчизників, що жоден з легальних власників зброї не має згаданих злочинних намірів.

Ніхто з них не застосує власну зброю, звісно, якщо по ним не будуть стріляти.

Слава Україні!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.