Табачник викине зі шкільного курсу предмет «Історія України»

Автор/джерело -  © “Українська правда”



Дата публiкацiї - 19.02.2012 05:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16727

Згідно з проектом нових навчальних планів для 5-9 класів, зменшується кількість уроків української мови та літератури, а предмет «Історія України» взагалі зникне.

Як пише в суботу "Дзеркало тижня. Україна", з новими типовими навчальними планами для середньої школи, розробленими в Міносвіти, мало змогу ознайомитися дуже вузьке коло лояльних до нього освітян. Та й то під грифом "Проект".

Як повідомляють поінформовані джерела, відповідний наказ уже підписаний міністром освіти Дмитром Табачником і офіційно зареєстрований під №93 від 01.02.2012 року.

У новому навчальному плані скорочено кількість уроків української мови. Тепер їх буде лише по два на тиждень. Кількість годин на її вивчення української літератури у 7, 8 та 9 класах також зменшується.

"Та ще гірша ситуація складається з історією України. За задумом керівництва Міносвіти, цей предмет як такий взагалі зникне з розкладу шкільних уроків (хоча традиційно викладався навіть у Радянському Союзі). Натомість з’явиться новий, інтегрований курс — історія, в якому буде поєднано всесвітню історію та історію України", - пише видання.

"Дзеркало тижня" зазначає, що досвід викладання інтегрованого курсу історії існує в інших країнах. Наприклад, у Росії. Згідно з навчальними програмами, історія рідної країни становить у ньому близько третини всього матеріалу. У дев’ятому класі російських шкіл з’являється окремий предмет "Історія Росії".

"Наші ж старшокласники і далі інтегруватимуться. Оскільки навчальних планів для десятого та одинадцятого класу не розроблено, про подальшу долю предмету "Історія України" ніхто нічого певного сказати не може", - йдеться в матеріалі.

Разом з тим, планується скоротити кількість уроків, відведених на вивчення історії.

"У п’ятому класі тепер матимемо один урок на тиждень замість двох (отже, вилучено приблизно 34 уроки за рік). У восьмому і дев’ятому класах курс скоротили на 0,5 години на тиждень (за рік це приблизно 17 уроків)", - пише "Дзеркало тижня".

Водночас відзначається, що загальна кількість уроків на тиждень у 5-9 класах збільшиться на 4-6.

«- Шановні студенти, уважно подивіться на цю карту. Це Україна, історична помилка.»



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.