Наука - проти 5 «корисних» звичок

Автор/джерело -  © “УНІАН - Здоров’я”



Дата публiкацiї - 21.02.2012 02:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16745

Вчені узяли 5 корисних звичок, що так пропагуються засобами масової інформації, і взяли їх під сумнів. Отже, що це за звички?

Щоденний душ

Регулярне використання гарячої води, мила і гелю для душу позбавляє шкіру природних жирів, приводить до сухості, лущення і навіть інфекцій. Учені стверджують, що необов`язково митися щодня з милом, достатньо — обполоснути тіло прохолодною або теплою водою.

Восьмигодинний сон

Вчені стверджують, що вісім годин глибокого сну можуть приводити до постійного відчуття втоми. Спати радять 7 годин: вночі не більше шести годин, а ще годину набирати короткими пересипами протягом дня.

Домашнє прибирання

У всіх, хто надмірно трудиться по господарству вчені спостерігали підвищений кров`яний тиск, а ті, хто використовував багато побутової хімії — були в групі ризику захворювань астмою.

Глибоке дихання

Часто під глибоким диханням мають на увазі верхнє грудне дихання. Це неправильне дихання — нижні ділянки легенів недоотримують кисень, а нервова система — перенапружується. Правильне глубоке дихання — це дихання животом.

Відпочинок після їжі

Не слід пасивно відпочивати після ситної трапези. В цьому випадку тіло не спалюватиме одержані калорії, а стане відкладати їх про запас у вигляді підшкірного жиру.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.