В Україні можуть заборонити трансляцію телеканалу National Geographic

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 22.08.2012 14:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18169

На засіданні 21 серпня 2012 Національний рада ухвалила рішення про визнання іноземного телеканалу National Geographic channel таким, що не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавству України.

Підставою для такого рішення стали результати моніторингу, проведеного регулятором 8 травня. Виявлено, що в ефірі телеканалу о 21:11 за київським часом транслювався рекламний ролик алкогольного напою.

Згідно Закону України "Про ратифікацію Європейської конвенції про транскордонне мовлення" Україна залишила за собою право обмежувати на своїй території ретрансляцію програм, що містять рекламу алкогольних напоїв.

Національна рада у своєму рішенні вказує ТОВ "ВІФ Медіа" - ексклюзивному представникові телеканалу National Geographic channel в Україні - на необхідність протягом трьох тижнів привести свою діяльність у відповідність до частини 2 ст. 42 Закону України "Про телебачення і радіомовлення".

Якщо компанія ніяк не дослухається до рекомендацій, канал зникне з переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і ретрансляція яких на території України не обмежується.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.