Івасюк: Поранення Кушнарьова навряд чи було смертельним

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.01.2007 13:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1955

Заступник міністра охорони здоров’я Валерій Івасюк безпосередньою причиною смерті народного депутата від Партії регіонів Євгена Кушнарьова вважає неготовність районної лікарні міста Ізюм Харківської області надати повноцінну термінову допомогу в такому випадку.

Саме поранення, на думку Івасюка, навряд чи було смертельним, якщо пацієнт жив ще майже добу, пише газета “Сєгодня”.

"Мова йде про крововтрату, яку вчасно, відразу після поранення, і в достатній кількості не змогли компенсувати лікарі. І така ситуація у всіх районних лікарнях!", - зазначив він.

"У смерті Кушнарьова винна злиденність нашої медицини", - сказав Івасюк.

У той же час, за інформацією прес-секретаря міністра охорони здоров’я Уляни Лозан, препаратів крові з самого початку було достатньо.

"В Ізюмі був той запас крові, який повинен бути в будь-якій лікарні", - стверджує вона.

Це підтвердив і головлікар Харківського обласного центру служби крові Вадим Яворський. За його словами, як тільки харківські лікарі прибули в Ізюм (через 3 години після поранення) потреба в крові була забезпечена на 100%.

Кушнарьов отримав вогнепальне поранення у вівторок, 16 січня, нібито під час полювання в Харківській області. Помер 17 січня на 56-му році життя. За фактом вогнепального поранення порушено кримінальну справу за статтею "вбивство за необережністю".

Поховають Кушнарьова 19 січня о 13:00 на 2-му міському кладовищі на центральній алеї поруч з могилою колишнього губернатора Харківської області Олександра Масельского.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.