Вода у Дніпрі підніматиметься до початку травня

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 12.04.2013 18:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20395

Пік паводку в столиці очікують на початку травня. Рівень води у річках сягне максимальної позначки: 720-740 сантиметрів вище норми, повідомляє Гідрометцентр.

«Ми очікуємо максимального рівня – 720-740 см, а це на 2 метри вище поточного рівня», – заявив голова гідрометцентру Микола Кульбіда.

У Карпатському регіоні зростання рівня води відновиться починаючи з кінця дня 12 квітня і буде продовжуватися протягом трьох днів. Причиною нового паводку стане значна кількість опадів, що випаде за цей період.

За словами Кульбіди, за останню добу спостерігається перевищення небезпечних відміток води у річках в місті Червонограді й у Сокальському районі Львівської області, а також у верхівках Прип’яті, нижніх ділянках Стоходу на Волині та в місті Луцьк.

На даний час на території України підтоплені ґрунтовими водами прилеглі території будинків 98 населених пунктів, у Київській, Житомирській, Волинській, Рівненькій і Львівській областях.

За словами керівника відділу Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Василя Сніцара, для допомоги населенню з відкачування води задіяли 100 одиниць насосного обладнання. За минулу добу викачали 30 тисяч кубічних метрів води, а за весь час від початку проведення робіт – понад 880 тисяч кубічних метрів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.