Пережити розставання з коханою людиною допоможе блюз

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.05.2013 00:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20713

Прослуховування сумних пісень після розставання із близькою людиною має такий самий заспокійливий ефект, як і розмова зі співчуваючими друзями, стверджує група психологів із США, Південної Кореї та Бразилії.

Сумна музика здатна вивести з депресії - вважають експерти

Дослідники встановили, що сумні музичні композиції допомагають ефективно впоратися з депресією, викликаною розставанням із близькою людиною.

Це серйозно суперечить раніше прийнятим переконаннями, ніби впоратися з депресією допомагає, навпаки, весела енергійна музика, пише Кореспондент.net із посиланням на газету Daily Telegraph.

Сер Елтон Джон колись співав, що слухати сумні пісні - кращий спосіб, щоб оправитися від розриву відносин. Варто також згадати фразу з культового фільму «Перехрестя» (Crossroads, 1986): «Блюз - це коли хорошому чоловіку погано, тому що він думає про жінку, з якою він колись був» («Blues ain’t nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with»)

Феномен пояснюється тим, що хороша пісня про нерозділене кохання діє подібно до слів людини, яка нещодавно сама пережила щось подібне

Також вчені підтвердили очевидну тезу про те, що люди, які мають проблеми у взаєминах із партнерами, майже завжди слухають сумну музику і вибирають для перегляду жалісне кіно. Вони також схильні вибирати агресивні пісні у тих випадках, коли хтось їм нещодавно нахамив або запізнюється на зустріч.

Дослідження було опубліковане в журналі Consumer Research.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.