Україну, як і Європу, теж підтопить

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 5.06.2013 14:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20818

Україні найближчим часом може загрожувати низка затоплень.

Про це сьогодні на засіданні уряду повідомив прем’єр Микола Азаров.

«Унаслідок тривалих дощів та повеней у сусідніх європейських країнах відбулася зміна у гідрологічній ситуації. Підйом рівня води до 50 сантиметрів відмічається у басейнах річок Прут, Тиса, Дністер», – наголосив прем’єр.

Водночас він зауважив, що наразі кількість затоплень збільшилась у Волинській, Рівненській та Львівській областях, а значні опади, які продовжуються і надалі, є загрозою збільшення рівнів води у басейнах Сяну, Дністра і Пруту.

«Треба бути готовими до протидії розвиткові екстремальної ситуації. Сьогодні державна служба з надзвичайних ситуацій знову повинна бути готова ввести в дію такі плани, негайно сконцентрувати сили і засоби в районах ризику», – підсумував Азаров.

Тим часом, від сильних повеней потерпає Європа. У столиці Чехії Празі повінь на річці Влтаві сягнула вчора вранці свого максимуму, і тепер вода почала помалу відступати. Тепер пік повені пересувається далі на північ країни за течією Влтави.

До повені готуються регіони на півночі Німеччини. Досі від повеней значно потерпіли південно-східні частини Німеччини.

На південь від Чехії повінь на Дунаї і його притоках, яка пройшла через Німеччину й Австрію, тепер іде до Словаччини й Угорщини.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.