Науковці пояснили, навіщо людям потрібні поцілунки

Автор/джерело -  © «Гармонія»



Дата публiкацiї - 15.10.2013 03:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21927

Науковці з Оксфордського університету дійшли висновку, що поцілунки допомагають жінкам зустріти ідеального чоловіка. З їхньою допомогою вони оцінюють потенційних партнерів.

Поцілунки дають жінкам можливість підсвідомо оцінити супутника за смаком або запахом, і таким чином зібрати інформацію про їхню сумісність і загальний стан здоров’я, пише FederalPost.

Науковці також стверджують, що поцілунки зберігають створені пари разом і сприяють зміцненню прихильності. Більш часті поцілунки були пов’язані з якістю відносин.

Провідний дослідник Рафаель Влодарський з кафедри експериментальної психології зазначає:

"Поцілунки в людських сексуальних відносинах неймовірно поширені в різних формах майже в кожному суспільстві і культурі. Але ми досі точно не знаємо, чому і для чого вони потрібні.

У ході дослідження, результати якого були опубліковані в журналі "Людська природа", було опитано більш як 900 дорослих. Трохи більше половини учасників перебували в серйозних стосунках. Метою експерименту було дізнатися, навіщо вони цілуються.

Всім опитаним було запропоновано питання про важливість поцілунків у короткочасних і тривалих взаєминах.

"Є три основні теорії про роль, яку відіграють поцілунки в сексуальних стосунках: вони допомагають оцінити генетичні якості потенційних партнерів; використовуються для підвищення збудження (щоб ініціювати секс, наприклад); допомагають зберегти взаємини. Ми хотіли з’ясувати, яка з цих теорій найбільш актуальна", - сказав Влодарський.

Як показало дослідження, для жінки поцілунки важливіші, ніж для чоловіків.

За допомогою попередніх досліджень вдалося з’ясувати, що жінки більш вибагливі у виборі потенційного партнера, можливо, тому, що вони повинні вкладати більше часу і зусиль у виховання дітей, аніж чоловіки.

Науковці також виявили, що учасники, які вважають себе привабливими, або які зазвичай мали більше швидкоплинних романів, вважають поцілунки важливішими. Ці люди також часто більш розбірливі при розгляді кандидатури можливого партнера.

Всі ті, для кого поцілунки мають більше значення, ставляться прискіпливіше до потенційних партнерів, припускаючи, що поцілунок може оцінити потенціал майбутніх взаємин.

"Наші результати показують, що під час поцілунку ми передаємо й отримуємо певну інформацію. Це привід для двох потенційних партнерів, щоб зблизитися соціально прийнятним способом і дізнатися деяку додаткову інформацію про свого супутника", - пояснив Влодарський.

Дослідник вважає, що коли люди цілуються, вони отримують хімічні сигнали, реагуючи на смак і запах, який підсвідомо вказує їм, чи сумісні вони генетично.

Дивно, що науковці Оксфордорського університету, не чули про дослідження бразильських генетиків, які вже з’ясували - для того, щоб зрозуміти, чи підходить ця людина нам в партнери чи годиться виключно в друзі, досить зробити вдих. Ледве вловимий запах тіла «сканується» нашою підсвідомістю, яка аналізує отримані гени головного комплексу гістосумісності (ГКГС або тканинної сумісності) візаві, щоб відповісти на запитання «Якими будуть діти». Як бачимо, вловити гени гістосумісності можна не лише за запахом, а й "на смак" - під час поцілунку.

Принцип простий - чим більша різноманітність білків ГКГС, тим ефективніший імунітет, тому для одержання здорового потомства завжди потрібен партнер з набором ГКГС-генів, які сильно відрізняється.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.