Історія для кожного

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.10.2013 02:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=21994

Історія України – у книгах, картинах художників, музичних творах, а тепер ще і в інтернет-форматі. В Україніі презентували унікальний проект, новітній і за формою, і за змістом.

Як повідомляє сайт Рівненської ОДА, Рівненщина стала першим в Україні регіоном, де продемонстрували роботу нового загальнонаціонального інтернет-порталу та інтернет-телебачення www.litopys.com.ua. Він зробить вивчення минувшини яскравішим і цікавішим, переконані автори, а також доступним для кожного. Ініціатором такої розробки стало громадське об’єднання «Україна Славетна».

«Це не проект органів державної влади, він робився не на чиєсь замовлення. Це продукт тих, кого прийнято називати громадянським суспільством», - прокоментував Радник, спеціальний Уповноважений Прем’єр-міністра України Анатолій Толстоухов, який є одним із очільників об’єднання.

Цей Інтернет-портал став результатом року роботи фахівців з історії. Тим часом до його наповнення зможуть долучатися і школи, і університети. А керуватимуть процесом науковці.

«Ми маємо намір співпрацювати із навчальними закладами, - пояснив радник Президента України Володимир Зубанов, - адже у багатьох школах зберігають цікаві матеріали про колишніх учнів, які стали відомими, тією чи іншою мірою вплинули на історію країни. Тому хотілося б, щоб такі біографії з’явилися на сайті. Крім цього, розпочинаємо роботу зі створення історичних клубів».

Загалом же портал пропонує вивчати історію в декількох розрізах, до того ж доповнену. Також на сайті www.litopys.com.ua є можливість перегляду тематичних прямих ефірів.

Перший із них продемонстрували під час презентації в Рівному. Водночас область долучилася до розробки проекту, саме тому й стала першою, де його представили. «Ця земля споконвіку була колискою української культури. А ще тут відбувалося чимало подій, які мали вплив на історію держави, - підсумував заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов, який також є представником об’єднання «Україна славетна». – Водночас створення такого продукту, як інтернет-телебачення дає можливість вивчати усе це глибше, детальніше та цікавіше».

Внесок у проект зробили і вищі навчальні заклади краю. Так, колектив Національного університету «Острозька академія» отримав за це нагороду.

Також у рамках дійства представили серію історичних картин київського художника-баталіста Артура Орльонова. Переглянути їх можна буде упродовж місяця у фойє драмтеатру.

Довідково: інтернет-портал www.litopys.com.ua. є черговим етапом патріотичного проекту «Україна: історія великого народу». У його рамках вийшли друком багатотомні науково-популярні видання, з’явилися художні та музичні твори.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.